40’ı sanat eserleri ile anlattılar

Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Elemanları’nın farklı bir sergiyle sanatseverlerin karşısına çıktı. Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Elemanları’nın çalışmalarından oluşan 40 adlı sergi sanatseverlerle buluştu. Resim, seramik, heykel ve sanatsal yerleştirmelerin yer aldığı sergide tema “40” olunca ortaya ilginç çalışmalar çıktı. Sergi açılışına katılan Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, böylesine farklı bir sergiyi sanatseverlerle buluşturdukları için emeği geçenleri kutladı. Özkılınç, “Bu tür çalışmalar Nilüfer’de devam edecek. Görsel sanatlarla ilgili kurum olarak ciddi çalışmalarımız var. Nilüfer’de önümüzdeki yıllarda Çağdaş Sanatlar Müzesi oluşturmak istiyoruz. Bunun için sizlerden de destek ve öneri bekleyeceğiz” dedi.

Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı Gonca Erim de desteklerinden dolayı Başkan Mustafa Bozbey ve Nilüfer Belediyesi’ne teşekkür etti. 40’ın insan hayatında farklı bir yeri olduğunu söyleyen Erim, “40 yıl düşünsek aklımıza gelmezdi, kırık üzerine bu kadar düşünmek. Sürekli kırk sayısı aklımızda ve ağzımızda. Bir deli kuyuya taş attı, 40 kişi çıkaramadı. Bir kahve içtik kırk yıl hatırı kaldı. Hepimiz kırk yılın birer parçası olarak kendi eserlerimizi ortaya koyduk ve farklı disiplinlerle kırkı size anlatmaya çalıştık. “40” aldığımız veya çıkarttığımız anlamları dile getirmeye çalıştık” diye konuştu. Büyük ilgi gören sergi 12 Haziran’a kadar izlenime açık kalacak.