Bozbey: Spor Şenlikleri ile kalıcı dostluk köprüleri atılıyor

Türkiye’den ve yurtdışından gelen Nilüfer Belediyesi’nin  kardeş kent takımlarını karşılayan Başkan Mustafa Bozbey, “Şenlikler sayesinde kalıcı dostluk köprüleri atılıyor. Dünyaya adeta barış ve kardeşlik dersi veren bu organizasyonu biz işte bu bakış açısıyla çok önemsiyoruz” dedi.

Nilüfer İlçe Kaymakamlığı himayesinde Nilüfer Belediyesi, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Nilüfer Belediyespor Kulübü ve Nilüfer Kent Konseyi tarafından bu yıl 15’incisi düzenlenen ve yüzlerce öğrencinin birçok farklı branşta yer aldığı  Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri, büyük coşku içinde devam ediyor. Kalıcı dostluk köprüleri kuran, barış ve kardeşliği pekiştiren Nilüfer 15. Uluslararası Spor Şenlikleri’ne, Nilüfer Belediyesi’nin Türkiye’deki ve yurtdışındaki kardeş belediyelerinden gelen heyet ve sporcular da dahil oldu. Adıyaman Tut, Afyon Dinar ve Balıkesir Manyas’ın yanı sıra, Romanya Braila, Kosova Peja, Bulgaristan Ardino, Ukrayna Nikolayev ve Letonya Kekava’dan gelen belediye başkanları, heyet ve sporculara, Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı’nda karşılama kokteyli düzenlendi. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları, Meclis üyeleri ve personelin de katıldığı kokteylde samimi anlar yaşandı.

Bozbey: Dünya barışı için sağlam temeller atıyoruz

Kardeş kentlerden gelen konukları Spor Şenlikleri’nde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey,  “Kardeş kentlerimizden gelen onlarca konuğumuzla, her yıl dünya barışı için sağlam temeller attığımıza inanıyorum. Çünkü burada konuk gençlerimiz, kaldıkları ailelerle birbirlerinin kültürlerini, dünyaya bakışlarını öğrenme, birbirlerini tanıma olanağı buluyorlar” dedi.

Farklı dil, din ve düşüncelere sahip insanların bir arada gelerek  kardeşliği ve barışa dair umutları pekiştirdiklerini ifade eden Başkan Bozbey, “Kalıcı dostluk köprüleri Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri sayesinde atılıyor. Dünyaya adeta barış ve kardeşlik dersi veren bu organizasyonu biz, işte bu bakış açısıyla çok önemsiyoruz. Şenliklerde güzel dostluklar kuruluyor. Çocuklarımız, ilerde lider ya da iyi bir yönetici olabilirler. Karşılıklı iletişimi sürdürdükleri takdirde işte o zaman dünyada kalıcı barışın kurulması söz konusu olur. 15. Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri’nin herkes için dostluk, kardeşlik ve sporun getirdiği tüm güzel ortak duygularla geçmesini diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Mustafa Bozbey, gelen konuklara Nilüfer Belediyesi Halk Evi’ni gezdirdi.

Nilüfer “Barış Meclisi”ne hayran kaldılar

Konuklar, Basın Toplantı Odası’nı ve Nilüfer “Barış Meclisi”ni gezdi. Barış Meclisi’nin modern donanımına hayran kalan konuk belediye başkanları ve beraberindekiler,  Başkan Bozbey’den ayrıntılı bilgi aldı.

Bozbey, kardeş kentlerden gelen konuklara Nilüfer Belediyesi’nin bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla geçtiğimiz haftalarda uygulamaya koyduğu Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi’ni (nilespit) de tanıttı. Konuklar böylesine çevreci ve sağlık için yararlı projeyi hayata geçirdiği için Başkan Bozbey’i kutladı.

Kardeş kentlerden gelen takımlar 18 Mayıs tarihine kadar Nilüfer 15. Uluslararası Spor Şenlikleri kapsamında futsal, voleybol gibi branşlarda karşılaşmalar gerçekleştirecek.