Nilüfer ‘Barış Meclisi’ni gençler yönetti

Nilüfer Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı bu yıl  Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenle kutladı. Törene çok sayıda gencin yanı sıra Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları, Meclis üyeleri, CHP İl ve ilçe yönetimleri,  Nilüfer Belediyesi çalışanları ile halk katıldı.

Tören, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve CHP Bursa İl Sekreteri Muharrem Or’un Cumhuriyet Meydanı’nda yer alan Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı, ardından da  saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, çağdaş bir toplumun, gençlerin geleceği için önemli adımlar atmak zorunda olduğunu vurguladı. Bozbey, “ Eğitimde, kültür-sanatta, bilimde ve sporda hep daha ileriye gitmek ve olanakları artırmak için çalışılması gerekir. Çünkü, Atatürk’ün devrimleri, en doğru yolu da işaret eder. Çocuklarımızın, gençlerimizin bayramlarını özgürce, gönüllerince kutlayabilmeleri için mücadeleye devam edeceğiz. Hep daha ileriye gidebilmek için, bize Atatürk devrimleri sayesinde sağlanan tüm özgürlükler için mücadeleyi sürdüreceğiz. Bu özgürlükleri törpüleyerek azaltmak isteyenlere karşı dik duracağız” şeklinde konuştu.

Bozbey: Gençlik umuttur, cesarettir, değişimdir

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Samsun’a çıktığı günü, yani milli mücadelenin başladığı günü gençlere armağan etmesinin önemine dikkat çeken Başkan Bozbey şöyle devam etti: “Çünkü gençlik cesarettir, çünkü gençlik umuttur, heyecandır. Çünkü gençlik devrimcidir, değişimdir, ilericiliktir, gelecektir, özgürlüktür. Bütün devrimler, gençlik ateşinin, bu umut ve cesaretin eseridir. Çünkü; dünyayı ancak gençler ve ruhu hep genç kalanlar değiştirebilir. Çünkü; dünyayı ancak, daha güzel bir dünyanın mümkün olduğuna inananlar değiştirebilir. İşte Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlik böyle bir gençliktir. O gençlik sizsiniz, O gençlik, bu ateşi ve bu hedefleri yüreklerinde hep diri tutanlardır, yani biziz. Bizler, birinci vazifemizi hiçbir zaman unutmadık. Muhtaç olduğumuz kudretin nerede olduğunu çok iyi biliyoruz. Bizler, her şeye rağmen, tarih boyunca karşı karşıya olduğumuz emperyalist oyunlara, kapitalist dayatmalara rağmen; yoksulluğa, eşitsizliğe, haksızlığa, sömürüye rağmen, daha güzel bir dünyanın mümkün olduğuna inanıyoruz”

Atatürk’ün devrimleri sayesinde kazanılan özgürlüklerin bugün tehdit altında olduğunu kaydeden Başkan Bozbey, “Ne yazık ki ileriye doğru değil, geriye doğru bir gidiş, devrimlerin aydınlığına inananların umutlarını karartıyor. Ama bu tabloya bakıp da ben size ‘Memleket elden gidiyor’ demeyeceğim. Çünkü siz varsınız. Çünkü Ata’nın geleceği ve Cumhuriyet’i emanet ettiği gençler var. Kutlu olsun 19 Mayıs, kutlu olsun Atamın doğum günü” diyerek sözlerini tamamladı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in konuşmasının ardından Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi Üyesi Mert Bahtiyar, Atatürk’ün Bursa Nutku’nu okudu.

Gençler ‘Barış Meclisi’nde sorunlarını anlattı

Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından, Gençler, Nilüfer ‘Barış Meclisi’nde oturum gerçekleştirdi. Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi Eş Başkanları Mustafa Berk Kaya ve Hande Nur İpek’in yönetiminde gerçekleşen oturumda gençler yaşadıkları sorunları, yetkililerden beklentilerini dile getirdi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey, Meclis üyeleri ve Nilüfer Belediyesi birim müdürlerinin izleyici sıralarından takip ettiği oturumda gençler, hem önerilerde bulundu hem de hayata geçirilen iyi örneklerin devamını istedi. Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi Eşbaşkanı Hande Nur İpek, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek düzenlemeyi planladıkları Gençlik Festivali’ni iptal ettiklerini söyledi. İpek “Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi olarak bu yıl bir gençlik festivali düzenlemek istiyorduk ve 19 Mayıs Gençlik Haftası’nda olacaktı. Fakat olaylar böyleyken, ülkede şuan durum böyleyken kutlayamayız. O yüzden, ‘Gençlerin sorunları var, biz 19 Mayıs’ı istediğimiz gibi kutlayamıyoruz. Biz de herkese gençlere uygulanan tutumun ne olduğunu gösterelim’ dedik” şeklinde konuştu.

“Gençlik Politikaları Komisyonu kurulsun”

Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi Eşbaşkanı Mustafa Berk Kaya da gençlik adına önerileri dile getirdi. Mustafa Berk Kaya, “Belediye Meclisi’nde gençlik politikaları komisyonu kurulması, gençlik çalışmalarının özel ve sadece bu alanda yoğunlaşmış bir yapı ile yürütülmesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’nün ayrılması, yaşadıkları mahallenin gençleriyle, mahalle bazında kurgulanan gençlik eylem planının belirlenmesi, iş ofisinde genç işsizliği ile ilgili Nilüfer çapında kurumlar arası çalışmalar yürütecek ayrı bir çalışma yürütülmesi, bütçe ve stratejik planlardaki revizyon toplantılarında gençlerin de fikirlerinin alınmasını” gibi önerilerde bulundu.

Bursa’da genç nüfusunun Türkiye ortalamasının çok üstünde olduğuna dikkat çeken gençler, kent yöneticilerinden politikalar oluştururken bu önemli detayı da göz önünde bulundurmalarını istedi. Gençler, yaşıtlarına, Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nde yer almaları için de çağrıda bulundu.

Öneri ve beklentileri dikkatle dinleyen Başkan Mustafa Bozbey, demokrasi, eşitlik, vicdan, etik ve sosyal belediyecilik anlayışıyla hazırladıkları stratejik planda toplumun tüm kesimlerine eşit hizmet götürmek için çalıştıklarını kaydetti. Başkan Bozbey, gençlerin talep  ve önerilerinin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayarak gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.