Barış ve kardeşlik için fidan diktiler

Çevre ve doğa dostu Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Uluslararası Spor Şenliği kapsamında, geçtiğimiz yıl başlattığı fidan dikimini bu yıl da sürdürdü. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda, Altınşehir Mahallasi’ndeki Nilüfer Uluslararası Spor Şenliği Hatıra Ormanı’nda gerçekleşen fidan dikimine katılım büyüktü.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, Nilüfer 15. Uluslararası Spor Şenliği’ne katılan kardeş kent temsilcileri ile birlikte kardeşlik ve barış fidanlarını toprakla buluşturdu. Adıyaman’ın Tut, Afyon’un Dinar, Romanya’nın Braila, Bulgaristan’nın Ardino, Ukrayna’nın Mykolayiv ve Letonya’nın Kekava kentinden gelen konuklar, Nilüfer’de daha yeşil bir çevre adına  fidan dikmenin mutluluğunu yaşadılar.

Bu yıl ikincisi düzenlenen fidan dikim etkinliğinde,  her kardeş şehir adına birer dişbudak ağacı toprakla buluştu. Diktikleri fidanlara  isim plakalarını asan kardeş kent temsilcilerine, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve CHP İl Başkanı Şadi Özdemir fidan dikim sertifikası vererek teşekkür ettiler.

Başkan Bozbey, Nilüfer Uluslararası Spor Şenliği Hatıra Ormanı’nın, bu yıl da dikilen fidanlarla, geleceğe umut dolu bir mesaj vereceğini söyledi. Bozbey, “Bugün burada konuklarımızla birlikte diktiğimiz fidanlar, barışın, kardeşliğin, dostluğun; kısaca insanlığın tüm güzel umutları gibi büyüyüp serpilecek. Buradan ülkelerine, kardeş kentlerimize dönecek olan tüm konuklarımızın, bundan böyle Nilüfer’de birer dikili ağacı var. Bu fidanlar, dostluğumuz gibi yeşerip büyüyerek kök salacak” dedi.