Dünya Gençliğinin Gözünden Bursa sergisi Nilüfer’de

Bursa Plastik Sanatlar Derneği,  Renkler Arası Diyalog Projesi kapsamında, farklı ülkelerden gençleri Bursa’da ağırladı. Hollanda, Sırbistan, Gürcistan, Arnavutluk, Ukrayna, İtalya ve Türkiye’den projeye katılan toplam 43 genç proje kapsamında İznik’te çini, Gölyazı ve Misi’de sulu boya çalışmaları gerçekleşti. Gençlerin eserleri Nilüfer Belediyesi’nin destekleri ile düzenlenen sergide halkın izlenimine açıldı. Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sanat Galerisi’nde düzenlenen serginin açılışını Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç yaptı. Gençleri, eserleri için kutlayan Özkılınç, “Sanat kenti Nilüfer’de bu tür çalışmaları görmek mutluluk verici.  Sizin gibi değerlere bugüne kadar hep destek verdik, vermeye de devam edeceğiz” dedi. Bursa Plastik Sanatlar Derneği Başkanı Cumhur Gülpınar da sergide, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda, Dünya gençliği arasında dostluğu ve kardeşliği ön plana çıkarmak istediklerini belirtti. Gülpınar, desteklerinden dolayı Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e de teşekkür etti.