Öğrencilerin objektifinden Nilüfer’de yaşam

Nilüfer Belediyesi ve Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) iş birliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında öğrenciler, Nilüfer’in tarihi ve turistik mekânlarını fotoğrafladı. Öğrenciler, çektikleri fotoğrafları Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sanat Galerisi’nde açtıkları “Gülümse Nilüfer Çekiyorum” adlı sergiyle beğeniye sundu. Serginin açılışına Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu ve çok sayıda fotoğrafsever katıldı.

Nilüfer Belediyesi’nin destekleri ve öğretmen Zekiye Sayar ile Gökay Yavuz’un rehberliğinde iki gün boyunca Gümüştepe (Misi), Gölyazı ve Hasanağa’yı fotoğraflayan öğrencilerin sergisi, izleyenleri hayran bıraktı. Öğrencilerin Nilüfer’in gülümsemesine katkıda bulunduğunu ifade eden Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, “Gençlerimiz, Nilüfer’e farklı bir gözle bakarak, çektikleri güzellikleri bize sundular. Bizlerin yakalayamadığı  “O” anları gösteren çok güzel bir sergi. Mutlaka herkes bu sergiyi görmeli.  Bu başarılı sergi için öğrencilerimizi ve onlara destek veren öğretmenlerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Matbaa Alanı öğrencileri de fotoğraf sanatı ile ilgili çalışmalarında ve sergi için kendilerine destek veren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür ettiler. 8 öğrencinin, Nilüfer’de yaşamı konu alan ve 50 fotoğraftan oluşan sergi, 24 Mayıs Salı gününe kadar izlenime açık kalacak.