Genç karikatüristler emeklerini sergiledi

Her yaştan insanı sanatla buluşturan Nilüfer Belediyesi, Karikatür Atölyesi ile de genç beyinleri karikatürle buluşturuyor. Nilüfer Belediyesi ve Anadolu Karikatürcüler Derneği işbirliği ile Beşevler Gençlik Merkezi’nde bulunan Karikatür Atölyesi’nde açılan kurslarda eğitim alan 80 öğrenci, bir yıllık çalışmalarından bazı eserleri izlenime sundu. Konak Kültürevi’ndeki serginin açılışına Nilüfer Belediyesi Başkanvekili Aysel Okumuş ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Türkiye ve yurt dışında sayısız ödül alan Ahmet Aykanat ve Mehmet Kahraman’ın eğitmenliğini yaptığı atölyeye katılan öğrencilerin eserleri, katılımcıları hayran bıraktı.

Yaratıcı eserler

Birbirinden farklı çalışmaların yer aldığı serginin açılışını yapan Nilüfer Belediyesi Başkanvekili Aysel Okumuş, “Burada umut dolu, yaratıcı eserler var. Sizin çalışmalarınız Nilüfer’in farklı bir yüzünü oluşturuyor. Bir yıl boyunca büyük emek harcadınız. Bu emeğin karşılıksız kalmayacağına inanıyorum. Eserleri incelediğimde çok yaratıcı çizimler gördüm. Tüm sanatseverler mutlaka genç yeteneklerin bu sergisini görmeli. Çocuklarımızı başarılarından dolayı kutluyorum, eğitmenlerimize de teşekkür ediyorum” dedi.

Eserler kitap haline getiriliyor

Nilüfer Belediyesi Karikatür Atölyesi eğitmeni ve Anadolu Karikatürcüler Derneği Başkanı Ahmet Aykanat da 2011 yılından bu yana atölyede çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. Aykanat, “Yıl boyunca yaptığımız çalışmalar, Nilüfer Belediyesi tarafından kitap haline getiriliyor. Bu şekilde bir kalıcılık sağlanması önemli. Çocuklarımızın burada sadece karikatür eğitimi almadığını sizler de fark ediyorsunuz. Bizim verdiğimiz eğitimler okulların müfredat programında yer almıyor. Çocuklarımız atölyede karikatürün yanında genel kültür, felsefe, medeniyet, toplumculuk, düşünme alışkanlığı ve eleştirel düşünmeyi de öğreniyorlar” ifadelerini kullandı.

Başkan Bozbey’e teşekkür

Yurt içi ve yurt dışında birçok ödül aldıklarını söyleyen Aykanat, “Tüm bunların oluşabilmesindeki en önemli etken mekan. Bu mekanı sağlayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu çalışmalar kısa vadede belki bir şey getirmez ancak uzun vadede akıllı, düşünen ve eleştiren bir tek insanın bile olması bu toplum için çok önemli” dedi.

Konuşmaların ardından Nilüfer Belediyesi Başkanvekili Aysel Okumuş, atölye eğitmenleri Ahmet Aykanat ve Mehmet Kahraman ile birlikte kursiyerleri tek tek tebrik ederek katılım belgelerini verdi. Okumuş, Aykanat ve Kahraman’a da çiçek vererek teşekkür etti.

Atölye eğitmenlerinden ‘Müsamahamatik’

Sergide, Nilüfer Belediyesi Karikatür Atölyesi eğitmenleri tarafından oluşturulan ve bir ilk olan ‘Müsamahamatik’ de büyük ilgi gördü. Kullananların yaratıcılığını sergileme fırsatı bulduğu Müsamahamatik’te atölye eğitmeni Aykanat, Nilüfer Belediyesi Başkanvekili Aysel Okumuş’u karikatürize etti.

7-14 yaş arası kursiyerlerin toplam 80 eserinin bulunduğu karikatür sergisi, 3 Haziran tarihine kadar Konak Kültürevi’nde izlenime açık kalacak.