Lublin’de kazandıkları madalyayı Başkan Bozbey’e getirdiler

Nilüfer Belediyespor Basketbol Takımı, Polonya’nın Lublin kentinde düzenlenen Uluslararası U-16 Basketbol Turnuvası’nda kazandıkları gümüş madalyayı, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e getirdi. Başkan Bozbey’in,  Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde bulunan Başkanlık Makamı’nda gerçekleştirilen ziyarete, Nilüfer Belediyespor Başkanı Ali Karamık, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız, Meclis Üyesi Atakan Çorbacı’nın yanı sıra kulüp yöneticisi Melek Küçükbayraktar ve takım antrenörü Serkan Usta da katıldı.

Başkan Bozbey, Polonya’da düzenlenen, Litvanya, İsrail, İspanya, Belarus, Polınya, Sırbistan, Karadağ ile Ukrayna’nın bölge şampiyonlarıyla yaptıkları müsabakalarda Nilüfer’i, Bursa’yı ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil eden sporcuları kutladı. Sporun sadece kazanmak olmadığını belirten Başkan Bozbey, “Spor aynı zamanda sahada barış, kardeşlik ve dostluk adına mücadele etmektir” dedi.

Bozbey, “Bizleri orada en iyi şekilde temsil ettiğiniz için sizleri kutluyorum. Nasıl ki Nilüfer ‘kültürün, sanatın, eğitim ve bilimin kenti’ diyorsak aynı şekilde sporun da merkezi. Spor salonları ve spor alanları açısından baktığımızda gerçekten bunu görüyoruz ve bu alanlar gençlerimize emanet. Bu alanları oluştururken gençlerimizin bizleri hem ulusal hem de uluslararası düzeydeki turnuvalarda en iyi şekilde temsil etmesini istiyoruz” dedi.

“Nilüferlilik ruhu budur”

Başkan Bozbey, "Spora verdiğimiz önemin yanında bir taraftan da sporu barış, kardeşlik ve dostluk adına değerlendirmek istiyoruz. Sadece kazanmak değil. İyi oynayıp kaybedebilirsiniz, kötü oynayıp kazanabilirsiniz de. Sahada göstereceğiniz ya da o kente gittiğiniz zaman göstereceğiniz davranış, geliştireceğiniz sosyal ilişkiler sizlerin nasıl bir spor anlayışıyla yetiştirildiğinizin ölçüsü olacaktır. Sizlerin bu ölçü içerisinde bizleri en iyi şekilde temsil ettiğinize inanıyorum, Nilüferlilik ruhu budur. Başarınızı kutluyorum” diye kaydetti. Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey, ziyaretin sonunda sporcularla hatıra fotoğrafı çektirerek, çeşitli hediyeler verdi.