Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi Evi açıldı

Çocukların demokratik sesini duyurma amacıyla kurulan Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi çalışmalarını ve  etkinliklerini artık Çocuk Meclisi Evi’nde yapacak.

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bursa Orhan Gazi Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Bursa İl Temsilciliği ve ÇEK 3 Mart Azizoğlu İlköğretim Okulu işbirliğiyle yapımı devam eden Oyun Engel Tanımaz Parkı’nda yer alan Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi Evi’nin açılışı yapıldı.

Elif Fenerli anısına yapılan Çocuk Meclisi Evi’nin açılışına Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Aysel Okumuş, NKK Çocuk Meclisi Başkanı Karya Smyrna Kaymaz, parkın tasarlanmasında görev alan çocuklar ve NKK Çocuk Meclisi üyeleri aileleri ile birlikte katıldı.

Oyun Engel Tanımaz Parkı projesinde yer alan NKK Çocuk Meclisi Evi’nin açılışı çocukların proje koordinatörleriyle birlikte pasta kesmesiyle başladı. Çocukların iki yıl boyunca üzerinde çalıştıkları engelsiz parkın oluşmasına destek veren Nilüfer Belediyesi’ne teşekkür eden Çocuk Meclisi Başkanı Karya Smyrna Kaymaz, “Parkı gördüğümde nefesim kesildi. Söyleyecek bir şey bulamadım. O kadar kişinin emeği bu kadar güzel yansıtılamazdı diye düşünüyorum. Bu projede emeği geçen arkadaşlarıma, bizlere eğitim veren büyüklerimize ve bu parkın gerçekten olmasını sağlayan Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kaymaz’ın konuşmasının ardından parkın tasarlanmasında emeği geçen çocuklar da duygularını dile getirdi. Çocuklar, iki yıl önce oyun hamurlarıyla şekillendirdikleri parkın bugün gerçeğe dönüşmesinden büyük mutluluk duyduklarını söylediler.

NKK Çocuk Meclisi Evi’nin açılışının ardından çocuklar çeşitli aktivitelerle gönüllerince eğlendi.

Oyun Engel Tanımaz Parkı projesi kapsamında 6’sı engelli toplam 30 çocuğa bireysel ve toplumsal hak, özgürlük ve sorumlulukları eğitimleri verildi. Nilüfer Belediyesi Bizim Ev, Vahide Aktuğ, Canaydın, Cavit Çağlar ortaokullarından ve Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nden belirlenen öğrenciler, mimarlık, kentleşme, oyun, insan hakları ve tasarım dersleri alarak çocuk parkı tasarladılar.

Çocukların tasarladığı parkın yapımında son aşamaya gelinirken parkta bulunan Çocuk Meclisi Evi de kapıları açmış oldu.