Nilüfer Belediyespor atletizmde şampiyon

Turkcell sponsorluğundaki Küçükler Atletizm Festivali’nin finalleri Konya’da yapıldı. Final mücadelelerinde erkeklerde 15, kızlarda 16 takım yarışırken, toplamda 237 minik atlet piste çıktı. Finale kalan 16 takımın, Konya Atatürk Stadyumu’nda  yaptığı yarışlarda  Nilüfer Belediyesporlu atletler 74 puanla şampiyon oldu.

Nilüferli atletlerden M. Mert Topal , 80 metre koşuda 10,31 saniyelik  derece,  M. Enes Yürek  1000 metre koşuda 2 dakika 56 saniyelik derece,  uzun atlamada  Berat İnce 5.25 metrelik derece, yüksek atlamada Ebubekir Erdoğan 1.54 metrelik  atlayış, fırlatma topunda da  M. Enes Yürek  68.33 metrelik  atış ile derece yaptı. 5x80 metre bayrak yarışında da  mavi yeşil beyazlı atletler  51.49 saniyelik  derece ile  74 takım puanı toplayarak Türkiye Şampiyonu oldu.

Şampiyonluk kupasını kendilerine her türlü imkanı sunan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e ithaf ettiklerini açıklayan Türkiye Atletizm Milli Takım  Antrenörü ve Nilüfer Belediyespor Atletizm Koordinatörü Zakir Özgür , “ Sporun  temelini oluşturan atletizmde bizlere hem Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey, hem de Kulüp Başkanımız Ali Karamık  büyük destek verdi. Çocuklarımızın yetişmesi, Bursa’dan milli atletlerin çıkması ve adımızı olimpiyatlarda duyurmak için çalışma yapıyoruz.  Kulübüme ve Bursa’ya bu şampiyonluğu yaşatan sporcularımı kutluyorum” dedi.