Nilüfer Belediyesi binlerce kişiyi mahalle iftarlarında buluşturdu

Nilüfer Belediyesi, manevi duyguların arttığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği Ramazan ayı boyunca mahallelerde iftar sofraları kurdu. Düzenlenen toplu iftarlarda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de halkla birlikteydi.  Nilüfer Belediyesi Ramazan ayının son mahalle iftarını Görükle’de gerçekleştirdi. Atatürk Caddesi boyunca kurulan masalarda 2 bin 500 kişilik iftar düzenlendi. Başkan Bozbey de eşi ve Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey ile birlikte  iftar sofrasındaydı. CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyeleri Atakan Çorbacı ve Nilgün Berk de Görükle halkıyla birlikte iftara katıldı. Geniş katılımın olduğu iftarda ezanın okunmasıyla birlikte oruçlar açıldı, dualar edildi. Başkan Mustafa Bozbey, iftarın ardından tarihi Mübadele Kahvesi’nde vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti. Bozbey, vatandaşların bayramını da kutladı.

23 mahallede 16 bin 900 kişiye iftar

Nilüfer Belediyesi Ramazan ayı boyunca 23 mahallede düzenlediği iftarlarla halkın yanındaydı. Bu iftarlara  toplam 16 bin 900 kişi katıldı. İftarlarla bir araya gelen mahalleli birlikte oruç açmanın keyfini tadını yaşadı. Dayanışma ruhunu yaşatan Nilüfer Belediyesi ihtiyaç sahiplerini de unutmadı. Ramazan ayında 64 mahallede toplam 9 bin erzak paketi vatandaşlara dağıtıldı. Ayrıca yine Ramazan ayı boyunca 64 mahallede bulunan 85 camide teravih sonrası  toplam 40 bini aşkın kişiye tatlı ikramı yapıldı.

Ramazan eğlenceleri ilgi gördü

Nilüfer Belediyesi Ramazan ayının tadını yaşatmak amacıyla mahallelerde kukla tiyatrosu, masal dinletileri, Karagöz-Hacivat ve pantomim gösterileri de düzenledi. 22 mahallede ‘Ramazan geldi hoş geldi, Nilüfer’e bereket geldi’ sloganıyla gerçekleşen etkinlikler büyük ilgi gördü. Dilber Koç ile masal dinletisi, İlker Kılıçer ile  kukla tiyatrosu yapıldı. Ayrıca  Karagöz-Hacivat ve pantomim gösterileriyle de Ramazan aynın coşkusu tüm halkla paylaşıldı.