Oyun Engel Tanımaz Parkı’nın duvarını çocuklar süsledi

Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyelerinin çalışmalarını daha iyi imkanlarda yapabilmesi için Nilüfer Belediyesi tarafından çocukların hizmetine sunulan Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi Evi’nde ilk etkinlik Mozaik Atölyesi ile gerçekleştirildi. Renkli anların yaşandığı etkinliğe Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi Üyeleri, Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nden bireyler ve mahallenin çocukları katıldı. Düzenlenen atölyede çocuklar ilk olarak, Nilüfer Belediyesi Seramik Atölyesi Eğitmeni Serkan Önder eşliğinde hazırlık yaptı. İki gün süren etkinlikte çocuklar keyifli anlara imza attı. Renkli geçen çalışma sonucunda, Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyesi olan ve 6’sı engelli toplamda 30 çocuğun ortak tasarladığı ve engelli bireylerin de kolayca oynayabilecekleri alanların bulunduğu Oyun Engel Tanımaz Parkı girişinde yer alan duvar mozaikle süslendi. Sevinçleri gözlerinden okunan çocuklar, yapımı devam eden parka katkı koydukları için mutlu olduklarını belirtti. Çocuklar, böyle bir parkı Nilüfer’e kazandırdığı için Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e de teşekkür etti. Etkinliğin sonunda Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi Üyesi Sevim Eda Arslan, eğitmen Serkan Önder’e desteklerinden dolayı teşekkür ederek plaket verdi.