Bursa’nın ilk antika pazarı Nilüfer’de

Bursa Antikacılar ve Antika Sevenler Derneği, Sivilay ve Nilüfer Belediyesi işbirliğiyle İhsaniye Kapalı Pazaryeri’nde hizmete giren Nilüfer Antika Pazarı meraklılarının akınına uğradı. Bursa ile birlikte toplam 10 ilden 200'den fazla esnafın binlerce antika ürününü sergilediği Nilüfer Antika Pazarı’nın ilk gününde Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Antikacılar ve Antikasevenler Derneği Başkanı Erdal Sadıç ve Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Erdem Saker de ziyaretçiler arasında yer aldı. Başkan Bozbey, esnafa hayırlı olsun dileklerini iletti ve Antika Pazarı’nın açılışının önümüzdeki günlerde yapılacağını kaydetti. Yüzlerce yıllık antika eşyaların yer aldığı Nilüfer Antika Pazarı’nın her ayın üçüncü pazarı açılacağını belirten Bursa Antikacılar ve Antika Sevenler Derneği Başkanı Erdal Sadıç, “İstanbul, İzmir, Ankara, Afyon, Konya Balıkesir, İzmir başta olmak üzere bir çok ilden 200’e yakın antikacı esnafımız bu pazarda sergi açmaktadır. Bu pazarda genellikle Osmanlı eşyaları ağırlıkta, burada bakır ve ağaç eşyalardan tutun da her türlü antika eşyayı bulmak mümkün. Pazarda 200 yaşına kadar tarihi eşyalar mevcut” dedi.