Organik ürün hasadı sevincini Bozbey ile paylaştılar

Nilüfer Belediyesi’nin organik ürün yetiştiriciliğini geliştirmek ve üreticileri teşvik etmek amacıyla başlattığı Ekoköy Projesi kapsamında çilek ve enginar yetiştiren  çiftçiler, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret etti.

Unçukuru Mahallesi’nde çiftçilik yapan ve Organik Tarım Müteşebbis Sertifikası sahibi olan  Raif Sevim ile Hüseyin Türker, yetiştirdikleri organik çileklerin ilk hasadını Başkan Bozbey ile  paylaştı.  Projenin bölgeye büyük bir hareketlilik getirdiğini belirten Hüseyin Türker, diğer çiftçilerin de organik üretim için talepte bulunduklarını söyledi. Türker ve Sevim, desteklerinden dolayı Başkan Mustafa Bozbey’e teşekkür etti.

Ekoköy Proje’sinin sonuçlarını görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Bozbey de, “Köyden mahalleye dönüşen bölgelerimizde çiftçiliğin devam etmesi ve üretim çeşitliliğinin artması için çeşitli projeler gerçekleştiriyoruz. Ekoköy Projesi de bunlardan bir tanesi. Bu proje sayesinde Unçukuru Mahallesi’nde bulunan çiftçilerimizi ilk olarak organik üretim konusunda bilgilendirdik. İsteyen üreticiye tohum ve fide desteğinde bulunduk. Proje, bölgede büyük ilgi gördü” dedi.

Başkan Bozbey, organik ürün yetiştiriciliğinin devam etmesi için Nilüfer Belediyesi’nin desteklerini sürdüreceğini de vurguladı.