Bozbey: İhsaniye’de de kentsel yenileme yapılacak

Bozbey, “Gerekli çalışmaları yaptıktan sonra zaman içinde kentsel yenilemeler gerçekleşecek” dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sorunları yerinde incelemek, vatandaşlarla birebir görüşmek için ‘Başkan Burada’ karavanıyla makamını Nilüfer’in mahallelerine taşımaya devam ediyor. Başkan Bozbey’in bu haftaki durağı, nüfusu 29 bini aşan İhsaniye Mahallesi oldu. İhsaniye Mahalle Muhtarlığı yanındaki alanda ‘Başkan Burada’ karavanında vatandaşlarla görüşen Bozbey, talep ve önerileri dinledi. Başkan Mustafa Bozbey, İhsaniye Mahalle Muhtarı Selami Cengiz ile de makamında görüştü.

Nilüfer’in, İhsaniye ve Beşevler merkezli 13 köyün birleşmesiyle oluşturulduğunu hatırlatan

Başkan Bozbey, “İnsanlar konuşurken zaman zaman Nilüfer yerine İhsaniye diyorlar” dedi.

İhsaniye Mahallesi’ndeki vatandaşlardan kentsel yenileme talepleri geldiğini belirten Başkan Bozbey, “Kentsel yenileme için çalışma yapılacak. Zaman içinde bu yenilemeler gerçekleşecek. İhsaniye, ticari açıdan da öne çıkmaya başlayan bölge haline geldi. Mahallemizin batısında bulunan Fatih Sultan Mehmet Bulvarı (FSM) ile İhsaniye merkezinin arasında kalan bölgede büyük bir ticari hareketlilik var. Amacımız, çevresel, yol ve otopark düzenlemeleriyle birlikte bölgenin, merkezi bir iş alanı haline gelmesi” şeklinde konuştu.

İhsaniye’de halkın her türlü ihtiyacını karşılayabileceği mekanların bulunması gerektiğine dikkat çeken Başkan Bozbey, “Bunun için önemli projeler yürütüyoruz. FSM Bulvarı’nda yapılan yapıların alt katları ticari alan oldu ve bulvar bu sayede hareketlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi de daha önce sunduğumuz proje konusunda duyarlı davranıyor. Sunduğumuz proje orada gerçekleşirse hem Bursa hem de Nilüfer, çok önemli iki bulvarı kazanmış olacak. FSM Bulvarı, yeni yüzüyle daha da öne çıkacak. Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı da Özlüce bölgesinde çok önemli bir bulvar” ifadelerini kullandı.

Kentsel yenilemede hem vatandaşın hem kamunun hem de müteahhidin kazanacağı bir sistem kurulması gerektiğine dikkat çeken Başkan Bozbey, “Kentsel yenileme ancak bu şekilde mümkün olur. Tek taraflı kazanç olmaz. Planlamayı da nüfusu artırmadan, parsel bazlı değil, bütüncül yapmalıyız. Bu konuda Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne önerilerde bulunduk” dedi.

İhsaniye Mahallesi’nde muhtar Selami Cengiz’in büyük emekleri olduğunu vurgulayan Bozbey, “Hem Nilüfer Belediye Başkanı hem de bu yörenin insanı olarak emeklerinizden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Muhtar Selami Cengiz de, hizmet ve yatırımlardan memnun olduklarını belirterek Başkan Mustafa Bozbey’e teşekkür etti. Cengiz, vatandaşlardan gelen talepleri de Başkan Bozbey’e aktardı.

İhsaniye Mahallesi’nde yoğun bir program gerçekleştiren Başkan Bozbey’i CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil Başkan Burada karavanında ziyaret etti. İhsaniye Spor Kulübü’nün genç sporcuları ile de bir araya gelerek onlarla sohbet eden Başkan Bozbey gün boyunca İhsaniye Mahallesi’nde hem randevularını gerçekleştirdi, hem de çalışmalarını sürdürdü.