Nilüferli 600 çocuk doğada bilim ve sanatla buluştu

Balat Atatürk Ormanı, Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen Balat Doğa ve Bilim Yaz Okulu’nda 600 çocuğu ağırladı. Nilüfer Belediyesi tarafından 7-12 yaş arası çocuklara yönelik ücretsiz olarak düzenlenen Balat Doğa ve Bilim Yaz Okulu’na Nilüfer’in 20 farklı mahallesinden çocuklar katıldı. Yaz tatilini bilim, sanat ve doğayla iç içe geçiren çocuklar bir taraftan doğanın keyfini çıkartırken diğer bir taraftan da bilim ve sanatı öğrendi, yeni arkadaşlıklar kurdu. 1 Ağustos’ta Ataevler Mahallesi’nden çocukların katılımıyla Balat Atatürk Ormanı’nda başlayan etkinlik İnegazi Mahallesi’nden çocukların katılımıyla son buldu. Çocuklara, kampta dönüşümlü bilim atölyeleri, drama atölyesi, kukla atölyesi ve bilim söyleşileri düzenlendi. Çocuklara ayrıca Nilüfer Arama Kurtarma ekibi ile birlikte deprem tatbikatı, ilk yardım ve çadır eğitimi de verildi.

Kukla Atölyesi’nde gönüllü olarak eğitim veren Ata Yıldırım, çocukların hayal dünyalarını kukla yaparak keşfettiklerini söyledi. Yıldırım, “600 çocukla çalıştık ve ilk defa kuklayla tanışan arkadaşlarımız oldu. Kuklanın çocuk gelişimi üzerindeki etkisi üzerine kısa sohbetler gerçekleştirdik. Kuklayı birleştirirken onlarla birlikte birleştiriyoruz, bu aşamayı da görüyorlar. Oldukça farklı ve anlamlı anlar yaşadık, kendilerine ait bir oyuncak yaptılar ve bununla kendilerini beslediler. Bu aşamada ileride kuklacı olmayı düşünenler oldu, kendilerinin yaptıkları şeye şaşırıp ileride meslek değiştirmeyi isteyenler oldu. Umarım bir kapı aralanmıştır ve gelecekte iyi kuklacılar çıkar ortaya” dedi.

Eğitmenlerden Funda İnci de “Bilim ve sanat dolu harika etkinlikler gerçekleştirdik. Eğlendik, güldük, zaman zaman enteresan sorularla da karşılaştık ama çocuklarla harika vakit geçirdik. Önümüzdeki yıllarda da bu etkinliği geliştirerek çocukların güzel bir yaz tatili geçirmesini istiyoruz” diye konuştu.

İnegazi Mahallesi’nden Balat Doğa ve Bilim Yaz Okulu’na katılan Ömer Bozkurt da “Buraya geldiğimizde çok güzel karşılandık. Eğitmenlerimiz bize çok yakın davrandılar. Kimya atölyesinde deneyler yaptık ve kukla yapmayı öğrendik” diyerek yeni arkadaşlıklar kurduğunu söyledi.

7-12 yaş arası çocuklara ücretsiz olarak düzenlenen yaz okuluna katılan miniklere eğitimler, Çağdaş Drama Derneği’nin gönüllü eğitmenleri, NAK gönüllü eğitmenleri ile Samet Tuna, Funda İnci, Filiz Can, Erkan Bölükbaş ve Ata Yıldırım tarafından verildi.