NİLSEM kursiyerleri eserlerini Çanakkale’de sergiledi

Düzenlediği kurslarla kadınların üretim hayatının içinde yer almalarına olanak sağlayan Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Nilüfer Sürekli Eğitim Merkezi (NİLSEM) çalışmalarıyla Bursa dışında da dikkat çekiyor.

5. İlyada Kırkyama Çanakkale Buluşması’na Bursa’dan katılan ilk kurum olan NİLSEM yine ilgi odağı oldu. Çanakkale Kent Konseyi Boreas Grubu tarafından düzenlenen ve Çanakkale, İstanbul, Ankara, Marmaris, İzmir, Bursa, Değirmendere, Gölcük, Söke, Balıkesir, Akçakoca, Karşıyaka ve Yunanistan’dan katılımcıların yer aldığı buluşmada yaklaşık bin eser sergilendi.

NİLSEM Kırkyama Grubu da ürünlerini görücüye çıkardı. Kırkyama Eğitmeni Nadide Yakıt ve öğrencilerinin yatak örtüsü,  orta parça ve küçük kırkyama eserleri etkinlik boyunca sergilendi. NİLSEM standı 5. İlyada Kırkyama Çanakkale Buluşması’nda en çok ilgi gören stant oldu.  Eserleri sergilenen NİLSEM kursiyerleri ve standı gezenler Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e geleneksel sanatların yaşatılmasına verdiği destek için teşekkür ettiler.

Kırkyama Eğitmeni Nadide Yakıt, buluşmada Koza İşleme Sanatı ile ilgili bir “workshop” çalışması da düzenledi. İlgi gören çalışmada karanfil, lale, kasımpatı ve gül yapımı çalışmalarına yer verildi. Keyifli geçen etkinlikte yapılan ürünler katılımcılara hediye edildi.