Ünlü sanatçılardan Nazım Hikmet’te karma sergi

Nilüfer Belediyesi yaz tatilinin sona ermesi ile birlikte çok özel sergilere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Nâzım Hikmet Kültürevi’ndeki ilk sergiyi bu yıl 20’inci yaşını kutlayan Evin Sanat Galerisi gerçekleştirecek. Evin Sanat Galerisi Sanatçıları Karma Sergisi 22 Eylül’de sanatseverlerle buluşacak. Nilüfer Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilecek sergide ünlü ressamların eserleri izlenime sunulacak.

Sergide, Türk resim sanatının büyük ustası Nuri İyem, eski Anadolu uygarlıklarından esinlenilmiş idolleri ile seramik sanatında özgün bir yere sahip olan Nasip İyem, figüratif resmin yaşayan en güçlü yorumcularından Neş’e Erdok ve heykel sanatının önemli isimlerinden Rahmi Aksungur’un eserleri Nâzım Hikmet Kültürevi’nde bir araya geliyor. Sergide ayrıca 2013 Sedat Simavi Resim Ödülü sahibi, peyzaj ve portrelerindeki güçlü yorumu ve özgün paletiyle tanınan Cansen Ercan; bilinçaltından yola çıkarak oluşturduğu kompozisyonları ve renkleri kullanmadaki ustalığıyla Temür Köran; sanatsal üretiminde özgün tekniği, eleştirel gerçekçi bakış açısı ve güncel politik konuları ele alışı ile tanınan Hakan Gürsoytrak’ın eserleri de yer alacak.

Gelecek vadeden sanatçılar da bu sergide

Türk resim ve heykel sanatının önemli isimlerinin yanında Evin Sanat Galerisi’nin gelecek vadeden sanatçıları da sergiye katılıyor. Günlük hayatın karmaşasında kentli bireyin iç dünyasını sorgulayışını sanatsevere çoğu zaman cinsiyetsiz kimlikler üzerinden aktaran Aylin Zaptçıoğlu; Latin Amerika’da geçirdiği bir yılın ardından Batı ile Uzak Doğu kültürleri arasındaki ilişkiyi eserlerinde sorgulamaya devam eden Emin Turan; şehrin kimlikleri üzerine manifestolar yazan ve kentsel dönüşüm, çarpık kentleşme gibi konuları tuvalinde tartışan Setenay Alpsoy; film ve animasyon karelerini andıran, İzlenimci ressamlar gibi doğayı ışık ve renk yönünden işleyen yeni eserleriyle Hakan Cingöz ve kendi çektiği fotoğraflardan yola çıkarak tasarladığı kompozisyon ve foto-kolajları tuvale aktaran Zulal’ın eserleri de sergide yer alıyor. Çok özel eserlerin yer aldığı sergi 22 Ekim'e kadar ziyarete açık kalacak.