Ünlü sanatçıların eserleri Nazım Hikmet Kültürevi’nde

Kültür sanat kenti Nilüfer yine çok özel bir sergiye ev sahipliği yapıyor.  20.  kuruluş yılını kutlayan Evin Sanat Galerisi, Türk resim ve heykel sanatının önemli isimlerinin eserlerini sanatseverlerle buluşturdu. Nazım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen ve yeni dönemin ilk sergisi olan Evin Sanat Galerisi Karma Sergi’nin açılışına Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Atakan Çorbacı, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Yeni dönemin açılışını Evin Sanat Galerisi’nin 20. yılına özel oluşturduğu özel sergi ile  yapmaktan gurur duyduklarını belirten Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Atakan Çorbacı, “Türkiye’de üretilen resim ve heykel sanatına, İstanbul dışında farklı illerde de sergiler gerçekleştirerek önemli bir katkı sunan Evin Sanat Galerisi’nin, bu çerçevede daha nice yıllar sanat dünyasında var olmasını diliyorum” dedi.

Sergide, usta isimlerin yanında, genç sanatçıların eserlerinin de yer aldığını ifade eden Çorbacı, “Ben buradan öncelikle böyle özel bir sergiyi Bursalılarla buluşturan ve şu an aramızda bulunan Evin Sanat Galerisi Kurucusu Evin İyem ve sanatçılar nezdinde de Temür Köran ile Hakan Cingöz’e çok teşekkür ediyorum. Sergiyi, Bursalılar’ın büyük bir ilgiyle izleyeceğine inanıyorum. Emek veren herkese  Başkanımız Mustafa Bozbey adına da çok teşekkür ediyor, sanatla dolu güzel günler diliyorum” şeklinde konuştu.

Evin İyem: Bursa’da olmaktan dolayı heyecanlıyız

20. kuruluş yılında Bursa’da sergi açmanın  heyecanı içinde olduklarını belirten Evin Sanat Galerisi Kurucusu Evin İyem de, “Figüratif eserleri sergileyen bir galeriyiz. Galerimizde 10 sanatçımız var. Koleksiyon olarak eserleri farklı illerde sergilemeye devam edeceğiz. Desteklerinden dolayı Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Temür Köran: Nilüfer’de güzel bir seyirci kitlesi var

Sergide, ağaç serisinden çalışmalarının bulunduğunu belirten Temür Köran da, “Eserlerimi Bursa seyircisine sunmak benim için büyük bir heyecan oldu. Nilüfer’de güzel bir seyirci kitlesi var. Bursa’ya ilk kez geldim. Umarım bu sergi, Bursa ayağı adına bizim için bir başlangıç olur. Özellikle Nazım Hikmet adı altında bir araya gelmemiz bizi çok onurlandırdı” dedi.

29 özel eser

Evin Sanat Galerisi’nin 20. yılına özel düzenlediği sergide Türk resim sanatının büyük ustası Nuri İyem, eski Anadolu uygarlıklarından esinlenilmiş idolleri ile seramik sanatında özgün bir yere sahip olan Nasip İyem, figüratif resmin yaşayan en güçlü yorumcularından Neş’e Erdok ve heykel sanatının önemli isimlerinden Rahmi Aksungur’un eserleri yer alıyor.

Sergide ayrıca, 2013 Sedat Simavi Resim Ödülü sahibi, peyzaj ve portrelerindeki güçlü yorumu ve özgün paletiyle tanınan Cansen Ercan, bilinçaltından yola çıkarak oluşturduğu kompozisyonları ve renkleri kullanmadaki ustalığıyla Temür Köran, sanatsal üretiminde özgün tekniği, eleştirel gerçekçi bakış açısı ve güncel politik konuları ele alışı ile tanınan Hakan Gürsoytrak’ın eserleri de sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Türk resim ve heykel sanatının önemli isimlerinin yanında Evin Sanat Galerisi’nin genç sanatçıları Aylin Zaptçıoğlu, Emin Turan, Setenay Alpsoy, Hakan Cingöz ve Zulal de eserleri ile sergide yer alıyor.

Sergi, 22 Ekim tarihine kadar izlenime açık kalacak.