haber

Şarkılar barış için söylendi

Nilüfer Belediyesi’nin, Birleşmiş Milletler’in ilan ettiği 21 Eylül Dünya Barış Günü’nde ‘Sen gel ki barış gelsin” sloganıyla düzenlediği etkinliklerde barış çağrısı yankılandı bir kez daha. 

Nilüfer Barış Meclisi’nde düzenlenen Barış Oturumu ile başlayan Dünya Barış Günü etkinlikleri akşam da konserle devam etti. Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda Kardeş Türküler ile konuk sanatçı Candan Erçetin parçalarını barış için söyledi.

Bozbey: Barış dolu bir gelecek diliyoruz

Halkın büyük ilgi gösterdiği konser öncesi Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey yaptığı konuşmada barışa olan özlemini dile getirdi.

Barışa ekmek kadar, hava kadar, su kadar gereksinim duyulurken, savaş ve terör yangınları içinde yapılan bu kutlamanın aslında bir protesto olduğunu belirten Başkan Bozbey, “Bu buluşma, aslında bir çığlıktır, silahlara dur diyen bir çığlık, şehitlere son diyen bir çığlık, teröre git diyen, acıya git diyen, barışa gel diyen bir çağrı, bir umuttur. Tüm kötülüklere, tüm acılara karşı duruştur umuttur. Eğer içimizdeki umudu yitirmezsek, barışa, sevgiye bir adım daha yaklaşırız” dedi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ sözünü 21 Eylül Dünya Barış Günü’nde daha iyi anladıklarını söyleyen Bozbey konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Hem ülkemize, hem Dünyamıza barış dolu bir gelecek diliyoruz. Susturulmak istense de barışa çağrımız, ‘Sen gel ki barış gelsin’ demeye devam edeceğiz. Egemen güçlerin hain planlarına inat, bir olacağız, on olacağız, yüz, bin, milyon olacağız. ‘Sen gel ki barış gelsin’ derken, bizi susturmaya çalışanlara sevgiyle, birlik ve beraberlikle, birbirimize sımsıkı sarılarak, dayanışarak karşı duracağız. Gelin, savaşa bir kez daha git diyelim. Gelin, barışa bir kez daha seslenelim. Gelin, savaştan barış, acıdan sevinç, sevinçten umut, umuttan dostluk yapalım. Gelin artık kurşun yerine, bomba yerine, nefret yerine dünyaya sevgi yağdıralım. Mavi gökyüzünün altında barışarak yaşayalım.”

Bursa Demokrasi Güçleri adına açıklama yapan Türkiye Makine Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı İbrahim Mart da Dünya Barış Günü’nde barışa ses vermenin ve halka gerçekleri anlatmanın her zamankinden daha önemli ve anlamlı olduğuna değindi.

Barışın çocukları da sahne aldı

Konuşmaların ardından Nilüfer Belediyesi’nin Barış İçin Müzik Vakfı ve Uludağ Rotary Kulübü işbirliğiyle ‘Barış için Müzik-El Sistema Türkiye’ kapsamında Işıktepe Mahallesi’nde hayata geçirdiği "Barış İçin Müzik Nilüfer Orkestrası" Projesi’ne katılan 90 çocuktan 45’i sahne aldı. Guatemalalı Şef Samuel Matus yönetimindeki 8-14 yaş grubu çocuklar keman, viyola, çello ve kontrbas çalarak hünerlerini sergiledi.

Müzikle barışa çağrı

Kardeş Türküler’in sahneye çıkmasıyla meydanı dolduran binlerce kişinin coşku da arttı. Konsere “Leylim ley” türküsüyle başlayan  Kardeş Türküler, farklı dillerden ve kültürlerden barış türküleri seslendirdi.

Konserin konuk sanatçısı Candan Erçetin’in de sahne almasıyla meydanda coşku doruğa çıktı. Sahneye çıplak ayakla çıkan Candan Erçetin Kardeş Türküler’e eşlik etti. “Bir dal da iki kiraz” şarkısıyla açılış yapan Candan Erçetin ve Kardeş Türküler, seslendirdikleri parçalarla

alanı dolduran binlerce kişiye keyifli anlar yaşattı.

Candan Erçetin ve Kardeş Türküler sahne performansıyla dakikalarca alkışlandı.

Gecenin sonunda Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Rahşan Duygu Tursun, Candan Erçetin ve Kardeş Türküler’e çiçek vererek konser teşekkür etti.

Candan Erçetin ve Kardeş Türküler de Dünya Barış Günü’nde böyle bir etkinlik düzenleyen Nilüfer Belediyesi’ni kutladılar. Candan Erçetin “Bizi barış niyetine ortak ettiği için Nilüfer Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” diyerek duygularını ifade etti.