NGO’da gençlere insan hakları eğitimi

Bursa’da gençlik ile ilgili yürütülen tüm proje ve faaliyetlerde, gençlerin sesini duyurmak, belediye hizmetlerinden faydalanmalarını sağlamak amacıyla kurulan Nilüfer Gençlik Ofisi (NGO) faaliyetlerine aktif bir şekilde devam ediyor. Nilüfer Gençlik Ofisi’nde haftasonunda “Bursa’daki Gençler için İnsan Hakları Eğitimi”düzenlendi. Tulpar Derneği tarafından düzenlenen ve İngiltere’nin Ankara Büyükelçiliği, Yeşil Bursa Derneği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ile Amerika merkezli United for Human Rights Derneği’nin destek verdiği proje kapsamında düzenlenen eğitime gençlerin ilgisi yoğun oldu.

Görükle’de bulunan NGO’da gerçekleştirilen eğitime Bursa’nın yanı sıra İstanbul ve Ankara’dan gelen gençler de katıldı. Tümdengelim anlayışı benimsenerek, tabandan etki tepki mekanizmalarını harekete geçirerek gençlerin konu ile ilgili farkındalıklarını artırmayı hedefleyen eğitimlerde gün boyu çeşitli atölye çalışmaları düzenlendi. Eğitimde gençler, karar alıcılarla bir araya gelerek insan hakları konusunu kendi yerellerinde tartışma fırsatı buldu. Eğitimde insan haklarının ne olduğunu ve insan hakları evrensel beyannamesindeki hakları öğrenen gençler, insan hakları tanımını da kendilerince oluşturdu.