Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu mest etti

Türkiye’nin ilk ve tek kadın korosu olma özelliğine sahip Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu, yine muhteşem bir konserle izleyenlerin karşısına çıktı. Tüm konserlerini sosyal sorumluluk projesi kapsamında veren Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu, bu kez Dünya Astsubaylar Günü’nde Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Bursa Şubesi yararına unutulmaz bir konser verdi. Uğur Mumcu Sahnesi’nde gerçekleşen konsere Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Aysel Okumuş, dernek üyeleri ile çok sayıda sanatsever katıldı.

ŞEHİT EŞİ SALONU HÜZNE BOĞDU

Konsere “İzmir’in dağlarında çiçekler açar” marşıyla başlayan koro, ilk bölümde Türk Sanat Müziği’nin dillerden düşmeyen eserlerini seslendirdi. 1994 yılında Şırnak’ta şehit olan Jandarma Üsteğmen Lütfü Tekelioğlu’nun eşi Kader Tekelioğlu da en sevdikleri şarkı olan “Gözyaşımda saklısın, ağlayamam ben”i söyleyerek salonu hüzne boğdu.

Şef Aysel Gürel yönetimindeki koro ikinci bölümünde Türk Halk Müziği’nin en sevilen parçalarını seslendirdi. Konserde, solo performans sergileyen koristler de büyük beğeni aldı. Coşkulu anlarında yaşandığı gecede, “Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa’ ile “10. Yıl Marşı” da hep bir ağızdan seslendirildi. Performansıyla katılımcıları mest eden Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu dakikalarca ayakta alkışlandı. Gecenin sonunda Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Aysel Okumuş ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Bursa Şube Başkanı Hakkı Şinasi Doğaç, Şef Aysel Gürel’e çiçek vererek teşekkür etti.

Doğaç, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e de katkılarından dolayı teşekkür etti ve Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Aysel Okumuş’a plaket verdi.