Bozbey: Dünya döndükçe Cumhuriyetimiz de yaşayacaktır

Nilüfer Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenledi. Törene Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Erkan Aydın, CHP İl Başkanı Şadi Özdemir, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, belediye personeli, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Tören Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Törende, CHP Bursa İl Başkanlığı, Vatan Partisi Nilüfer İlçe Başkanlığı, Genel İş Sendikası Bursa Şubesi, Türk Psikologlar Derneği Bursa Şubesi, Cumhuriyet Kadınları Derneği Nilüfer Şubesi ve Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği yöneticileri de anıta çelenk koydu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Ne mutlu ki Türkiye Cumhuriyeti’nin doğum gününü, Cumhuriyetimizin 93. yıl dönümünü, gururla, coşkuyla kutluyoruz” dedi. Mustafa Bozbey, “Dünya döndükçe, kalplerimiz attıkça ve nefes aldıkça, Cumhuriyetimiz de yaşayacaktır. Bunun için, geçen zamana nispetle daha çok çalışacağız, daha az zamanda daha büyük işler başaracağız. Kutlu olsun en büyük bayramımız, kutlu olsun Cumhuriyetimizin doğum günü” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet’in Türkiye Cumhuriyeti’nin varlık sebebi olduğunun utulmaması gerektiğini vurgulayan Bozbey, “Cumhuriyetimiz bizim en kıymetli hazinemizdir. Çünkü Cumhuriyetimiz, tüm değerleriyle bizleri insanca yaşatan tek ve gerçek yönetimdir. Kutlamalara o gözle bakmalı, bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, demokrasimizin temeli olduğunu hep aklımızda tutmalıyız. Cumhuriyetimizi sarsmak isteyenlere, O’nun dünya durdukça yıkılmayacağını göstermeliyiz. Cumhuriyet’e olan inancımızı her zaman sağlam tutmalıyız” şeklinde konuştu.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 10. Yıl Nutku’nda vurguladığı “Sonsuzluğa akıp giden her senede, Türkiye Cumhuriyeti’nin her bir vatandaşının, en büyük Bayram olan Cumhuriyet’i, daha büyük şereflerle, saadetlerle, huzur ve refah içinde kutlaması” sözünü hatırlatan Bozbey, “Elimizden gelen her şeyi yapmalıyız” dedi. Nilüfer Belediyesi olarak 2005 yılından bu güne bütün kenti Ata posterleriyle donattıklarını söyleyen Başkan Bozbey, Cumhuriyet coşkusunu 2006 yılından beri alanlarda yaşadıklarını kaydetti.

“Nilüfer, Cumhuriyet kutlamalarıyla taçlanacak”

Her yıl olduğu gibi Cumhuriyet’in 93. yılında da FSM Bulvarı Acıbadem Kavşağı’nda olacaklarını belirten Mustafa Bozbey, “2006 yılından bu yana yüreğimizdeki Cumhuriyet sevdasıyla alanları dolduruyor, yürüyor, o coşkuyu doyasıya yaşıyoruz. Bu yıl da, her yıl olduğu gibi Nilüfer Cumhuriyet kutlamalarıyla taçlanacak. 29 Ekim’de saat 19:00’da, FSM Bulvarı Acıbadem Kavşağı’nda buluşacağız. Nilüfer’de halkla birlikte, alanlarda yapılan kutlamaların 10. yılında, Cumhuriyet’in kuruluşunun 10. yılındaki coşkuyu canlandıracağız.

Bu yıl da her yıl olduğu gibi, Cumhuriyet’in 93. yılı, binlerce yurttaşımızın katılımıyla yine örnek, yine eşsiz olacak. Nilüfer’de bu yıl Cumhuriyet coşkusu, 10. yıl ruhuyla yaşanacak. Cumhuriyet yürüyüşümüze 3 bin vatandaşımız, 10. yıl kutlamalarının yapıldığı döneme ait kostümlerle katılacak. İnanıyorum ki; FSM Bulvarı’nda yine binler, on binler olacak” diye konuştu.