Alzheimer Hasta Konuk Evi için güç birliği

Sivil toplum ve kamu iş birliğinin örnek çalışmalarından biri olan Nilüfer Belediyesi Lions & Ercan Dikencik Alzheimer Hasta Konuk Evi’ne destek amacıyla Nilüfer Belediyesi, Bursa Koza Lions Kulübü ve Popüler Müzik Sanat Vakfı (POPSAV) tarafından birçok sanatçının sahne alacağı “Hey Gidi Günler” konseri düzenlenecek. Gelirleri Nilüfer Belediyesi Lions & Ercan Dikencik Alzheimer Hasta Konuk Evi yapımına aktarılacak olan konser öncesi Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Koza Lions Kulübü Başkanı Müge Okşan, 2011-2012 Hizmet Dönemi Genel Yönetmeni ve LCIF Proje Geliştirme ve İletişim Koordinatörü Neş’e Yıldırım, sanatçılar Baha Boduroğlu, Güzin Sokullu, Bilgen Bengü, Rana Alagöz ile POPSAV Proje Koordinatörü Mehmet Hayri Alkan’ın katıldığı basın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

16 Kasım 2016 Çarşamba akşamı saat 20.00’de Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonu’nda gerçekleştirilecek olan etkinlik öncesi düzenlenen toplantıda konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Alzheimer Hasta Konuk Evi için kent olarak çok güzel bir dayanışma örneği sergilediklerini belirtti.

Lions Kulüpleri ve hayırsever Dikencik Ailesi ile birlikte Özlüce’de, 6 bin 500 metrekarelik alanda yapılan Alzheimer Hasta Konuk Evi’nin bir an önce tamamlanması için gösterilen yoğun çabadan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Bozbey, “16 Kasım’da düzenlenecek olan POPSAV Orkestrası’nın ‘Hey Gidi Günler’ konseri de, özellikle şu günlerde adeta özlemini duyduğumuz birlik beraberlik tablosunu bizlere sunuyor” dedi.

Bozbey: Geri sayım başladı

Alzheimerın yaygın olarak görülen bir hastalık olduğunun altını çizen Başkan Bozbey, “Alzheimer hastalarının kişisel bakımlarını yakınlarının desteği ile gerçekleştirme durumları aile bireylerinin yaşam kalitelerini olumsuz etkiliyor. Üstelik günümüzün koşullarında aileler giderek küçülüyor. Evdeki yetişkinlerin ekonomik ve sosyal koşullar nedeniyle çalışmak zorunda olmaları çocuk bakımı kadar, yaşlı bakımını da bir sorun haline getiriyor.

İşte tüm bu nedenlerle, Alzheimerlı bireylerin hizmet alacağı bir merkeze büyük bir gereksinim bulunuyor. 2015’te temelini attığımız Nilüfer Belediyesi Lions & Ercan Dikencik Alzheimer Hasta Konuk Evi’nin tamamlanmasında artık geri sayımdayız. Burada, gece ve gündüz toplamda 300 hastaya hizmet verilebilecek” şeklinde konuştu.

Hasta Konuk Evi hakkında bilgiler veren Başkan Bozbey, “Hasta Konuk Evi’nde demans ve özel bakım üniteleri, aktivite salonu, yemekhane, mutfak, revir, kuaför, bakım odası, aile odası, özel bakım odaları, rehabilitasyon ve yoga salonları, masaj hidroterapi, sauna ve soyunma odaları, konferans salonu ile teknik servis yer alacak. Yani, burada konuklarımızın her gereksinimi karşılanacak. Ben bir kent yöneticisi olarak bu projenin ilk adımından bugününe emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. 16 Kasım’da Alzheimer Hasta Konuk Evi yararına düzenlenecek olan ve birbirinden değerli sanatçıların katılacağı konsere sesimizi duyan herkesi davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Okşan: Üzerimize düşen her şeyi yapıyoruz

Koza Lions Kulübü Başkanı Müge Okşan da bu özel organizasyon için proje ortaklarıyla birlikte aylardır titiz bir çalışma yürüttüklerini söyledi. 16 Kasım’da gerçekleştirecekleri konserle hem Alzheimer Hasta Konuk Evi yapımına fayda sağlayacaklarını hem de nostalji rüzgarı estireceklerini belirten Okşan “Alzheimer Hasta Konuk Evi için bundan önce birçok etkinlik yaptık bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Bu konuyu çok önemsiyor ve 118-K Yönetim Çevresi Federasyonuna ait kulüpler olarak hep birlikte çalışıyoruz. Bizler de Koza Lions Kulübü olarak bu konuda üzerimize düşen her şeyi yapmaya gayret ediyoruz. 16 Kasım’da da çok güzel bir gece bizleri bekliyor. Nilüfer Belediyesi ve sevgili sanatçılarımıza desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Boduroğlu: Tüm Bursa’yı bekliyoruz

Konserde sahne alacak sanatçılardan olan ve aynı zamanda POPSAV Başkanlığını yürüten Baha Boduroğlu da bu özel sosyal sorumluluk projesinde yer alacak olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Boduroğlu şunları söyledi: “Bizler POPSAV olarak her zaman sosyal sorumluluk çalışmalarının içerisinde yer alıyoruz. Bu konserde de geçmişteki değerlerimizle örtüşen ve o dönem çok sevilen şarkıları söyleyeceğiz. Güzel bir kadro oluşturduk. Kadromuzda, Bilgen Bengü, Coşkun Demir, Ercan Turgut, Ersan Erdura, Güzin ile Baha, Kartal Kaan, Metin Ersoy, Nur Yoldaş, Rana ve Selçuk Alagöz, Sevda Karaca, Tülay Özer ve Semiha Yankı gibi sanatçılar var. Tüm Bursa’yı bu konsere bekliyoruz. Hep beraber şarkılarımızı söyleyelim ve hasret giderelim.”