Nilüfer’de piyano ziyafeti sürüyor

Nilüfer Belediyesi’nin Mix Müzik & AkademiX destekleriyle gerçekleştirdiği 1. Bursa Nilüfer Uluslararası Piyano Yarışması ve Festivali ünlü isimleri ağırlamaya devam ediyor. 22 ülkeden 182 yarışmacının yer aldığı Piyano Yarışması tüm heyecanıyla devam ederken, ünlü piyanistler de verdikleri konserlerde sanatseverlere müzik ziyafeti sunuyor.

Nilüfer Belediyesi tarafından Bursa’da ilki gerçekleştirilen 1. Bursa Nilüfer Uluslararası Piyano Yarışması ve Festivali kapsamında Moskova Konservatuarı Piyano Bölümü Başkanı Vladimir Tropp ve Long Island Konservatuarı Piyano Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tamara Poddubnaya Nâzım Hikmet Kültürevi’nde sahne aldı. 77 yaşındaki sanatçı Vladimir Trop,  L.V. Beethoven’ın ve Chopin’in eserlerini  piyanosuyla seslendirirken, salonu dolduranlar da keyifle dinledi. Ünlü piyanist Tamara Poddubnaya da W.A. Mozart’ın,  Schumann’ın ve F. Chopin’in eserlerini dinleyiciler için çaldı. Vladimir Tropp ve Tamara Poddubnaya konserinin sonunda uzun süre ayakta alkışlandı. Konseri izleyen Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Aysel Okumuş da Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına sanatçılara çiçek vererek unutulmaz konser için teşekkür etti.

10 Aralık’ta başlayan 1. Bursa Nilüfer Uluslararası Piyano Yarışması ve Festivali 14 Aralık’ta görkemli bir konserle sona erecek.  Piyano Yarışması’nda dereceye girenler 14 Aralık Çarşamba günü saat 14.00’de Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi (AKKM)’de düzenlenecek törende ödüllerini alacak.

Büyük ilgi gören 1. Bursa Nilüfer Uluslararası Piyano Yarışması ve Festivali’nin kapanış konserini dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say verecek. Say, 14 Aralık Çarşamba günü saat 20.00’de AKKM'de sanat severlerin karşısına çıkacak.