Başkan Burada karavanı 2017’de de mahallelerde

Başkan Burada projesi kapsamında her hafta cuma günleri makamını Nilüfer’in bir mahallesine taşıyan Başkan Mustafa Bozbey, 2016 yılında tüm mahalleleri ziyaret ederek bir gününü burada vatandaşla geçirdi.

‘4x4 başkanlık 7/24 hizmet’ anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Burada projesiyle her hafta cuma günleri halkın yanında oldu. 2015 yılında başlayan projeyi 2016 yılında tüm mahalleleri ziyaret ederek tamamlayan Bozbey, yeni yılda proje kapsamında ikinci ziyaretlere başladı. Bozbey, Başkan Burada karavanı ile 2017 yılının ilk ziyaretini Akçalar Mahallesi’ne yaptı.

Başkan Bozbey ilk olarak mahalle esnafıyla görüştü ve hayırlı işler dileklerinde bulundu. Bozbey, Muhtar Mehmet Ali Keser ile birlikte Nilüfer Belediyesi tarafından kısa sürede revize edilen Akçalar Mahallesi Çocuk Parkı ve Koşu Yolu’nda incelemelerde bulundu. Başkan Bozbey daha sonra karavandaki makamında Akçalar Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Keser’i ağırladı. Mahallenin sorunları hakkında Başkan Bozbey ile görüşen Muhtar Keser, en büyük sorunlarının alt yapı olduğunu dile getirdi. Nilüfer Belediyesi’nin hizmetlerinden memnun olduğunu kaydeden Keser, mahallede bulunan ve Nilüfer Belediyesi tarafından revize edilen çocuk parkı için de teşekkür etti. Mahallelerdeki sıkıntıları en aza indirmeyi amaçladıklarını belirten Başkan Bozbey de, “Altyapı sorunu için ilgili kurumlarla iletişime geçeceğiz ve takipçisi olacağız. Çocuk parkımızı da yeni oyun grupları, yürüyüş yolları ve açık alan spor aletleri ekleyerek yeniledik” diye konuştu.

Başkan Bozbey’i ziyaret edenler arasında Anadolu Kültür Ekibi Proje Sorumlusu Armine Avetisyan ile Danışman Çiğdem Mater de vardı. Avrupa Birliği tarafından desteklenen Ermenistan-Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı kapsamında Anadolu Kültür Ekibi olarak Nilüfer Belediyesi ile ortak proje geliştirmek istediklerini belirten Mater, “Nilüfer ve Gümrü kentlerinin kültürel ve sanatsal üretim anlamında bölgelerinde önemli bir potansiyele sahip olduklarına inanıyoruz. İki kentin belediyeleri ve kültür-sanat çevreleri arasında başlayacak diyalogun, her iki kentteki kuruluşlar için önemli deneyimler sağlayacağını, iki kent halkının birbirlerinin kültürel hayatı ve pratikleri hakkında bilgi edinmelerine imkan vereceğini düşünüyoruz. Nilüfer ve Gümrü arasında sanatsal bir dizi etkinlik düzenlemeyi istiyoruz. Bu etkinlikler ile her iki kentin belediyeleri ve kültür programlarının oluşumunda etkin rol oynayan sanat kuruluşları arasında diyalog ve iş birliği geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Projeyi değerlendireceklerini belirten Başkan Bozbey de, “Bugüne kadar farklı anlamlarda değerlendirilen iki ülke arasındaki eskiden var olan duygu bütünlüğünün tekrar oluşması olur diye düşünüyorum. Anadolu’da, farklı milliyetten insanların mutlu ve huzurlu yaşadıkları dönemler oldu. Bunu günümüzde tekrar tesis etmek mümkün” şeklinde konuştu. Gün boyu çalışmalarını Akçalar Mahallesi’nde yürüten Başkan Mustafa Bozbey, kendisinden randevu talep eden vatandaşlarla da karavandaki makamında görüştü.