haber

Bozbey: Hedefi olanlar bir yere varabilir

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, okullarda öğrencilerle bir araya gelmeye devam ediyor. Başkan Bozbey bu kez Tan Fen ve Anadolu Lisesi İzmir Yolu Şubesi’nde gerçekleştirilen Kariyer Günleri’ne katılarak gençlere bilgi, deneyim ve tecrübelerini aktardı. Eğitim yıllarından kent yöneticiliğine kadar uzanan yaşamının dönüm noktalarını öğrencilerle paylaşan Başkan Bozbey, tavsiyelerde de bulundu.

 

Nilüfer Belediyesi’nin Türkiye’de örnek olan insan odaklı proje ve çalışmalarını da anlatan Bozbey, “Hayatımın her döneminde kendime hedef koydum ve hayal kurdum. Bu hedef ve hayallere ulaşırken çeşitli zorluklarla karşılaştım ama bunların üstesinden gelmeyi başardım. Nilüfer Belediyesi’nde göreve geldiğimizde ‘Kentin de bir hedefi olmalı’ dedik. Önce insan ilkesiyle üç ana hedef belirledik. Bunlar, Nilüfer’i eğitim-bilim, kültür-sanat ve spor kenti yapabilmek. Daha sonra bu hedeflerimizin altında demokrasi, özgürlük, katılımcılık, sosyal belediyecilik, vicdan ve eşitlik olmak üzere 6 odak nokta belirledik. Çalışmalarımızı hedeflerimiz doğrultusunda, önce insan ilkesi ve odak noktalarımız üzerinden yürütüyoruz” dedi.

 

Gençlere kendilerine hedef koyma ve hayal kurma tavsiyesinde bulunan Bozbey, “Hayal kurmaktan çekinmeyin. Hedeflerinizi de hayal kurarak koyacaksınız. Çünkü hedefi olan insanlar bir yere varabilir” şeklinde konuştu. Başkan Bozbey, öğrencilerin merak ettiği soruları da yanıtladı.

 

Etkinliğin sonunda Tan Eğitim Kurumları kurucularından Öztürk Aydın, Başkan Mustafa Bozbey’e çiçek ve plaket vererek teşekkür etti.