haber

Nilüfer Çocuk Korosu’ndan barışa çağrı

Nilüfer Belediyesi bünyesinde kurulan korolara bir yenisi daha eklendi. 2016 yılında Şef Suat Şahin yönetiminde 71 çocukla çalışmalara başlayan Nilüfer Belediyesi Çocuk Korosu ilk konserini yeni yılın ilk günlerinde verdi. Farklı okullarda okuyan 8-13 yaş grubundaki çocukların yer aldığı koro Uğur Mumcu Sahnesi’nde sanatseverlerin karşısına çıktı. Büyük ilgi gören konseri izleyenler arasında Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman da yer aldı.

Barışa, kardeşliğe çağrı yapan Do Re Mi isimli parçayı seslendiren koro, izleyenlerden büyük alkış aldı. ‘Fruit Canon’ parçasını da seslendiren koro üyeleri performanslarıyla beğeni topladı. Nilüfer Çocuk Korosu’nun ilk konserinde Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü Klasik Müzik Korosu ve Nilüfer Çoksesli Korosu da sahne alarak destek verdi. Şef Gökberk Erdoğan önderliğindeki Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü Klasik Müzik Korosu seslendirdiği parçalarla gönülleri fethetti.

Z. Göknur Yıldız’ın şefliğini yaptığı Nilüfer Çoksesli Korosu da izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Yöresel kıyafetlerle sahne alan Nilüfer Çoksesli Korosu, parçalarını halk dansları eşliğinde söyleyerek hem göze hem de kulağa hitap etti. Gecenin finalini Nilüfer Çocuk Korosu, Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü Klasik Müzik Korosu ve Nilüfer Çoksesli Korosu birlikte yaptı. Üç koro birlikte seslendirdikleri Düşlerimi Kurtarın ve Yeni Yıl şarkıları ile dakikalarca ayakta alkışlandı.

Konser sonunda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey koro şeflerini çiçek ve plaket vererek kutladı. Başkan Bozbey, yeni kurulan Nilüfer Çocuk Korosu’nun kısa sürede konser verecek düzeye gelmesinin sevindirici olduğunu belirterek verdikleri emek için hem çocuklara hem de eğitmenlere teşekkür etti. Bozbey, “Ailelere de bizlere inandıkları güvendikleri için teşekkür ediyorum. 300 çocuk arasından seçilen bu çocuklarımıza güveniyoruz. İleri de hepsi büyük müzisyen olabilir. Bu çocuklara ihtiyacımız var. Bu çocuklar ileride barışa katkı koyacaklar” dedi.