Bozbey: Tahtalı arkeolojik değerleri ile ilgi odağı olacak

Başkan Burada projesi kapsamında makamını her hafta Nilüfer’in farklı bir mahallesine taşıyan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu hafta Tahtalı Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Bozbey’in Tahtalı Mahallesi’ndeki ilk durağı Tahtalı Anaokulu ve İlkokulu oldu. Anasınıfı öğrencilerinin renkli görüntülerle karşıladığı Başkan Bozbey, öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu. Tahtalı Anaokulu ve İlkokulu Müdür Yardımcısı Birol Ok ve Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız ile birlikte birinci sınıf ve anaokulu öğrencilerine ilk karnelerini veren Bozbey, çocuklara başarılar diledi. Öğrencilere karne hediyesi de veren Bozbey, tatili iyi değerlendirmelerini istedi.

ÜRETEN KADINLARA DESTEK

Başkan Bozbey, Tahtalı Anasınıfı ve İlkokulu ziyaretinin ardından Tahtalı Mahallesi Kadın Derneği’ni ziyaret etti. Nilüfer’de kadınların evde oturan değil üreten kadın olmasını istediklerini söyleyen Bozbey, kadınların ürettikleri ürünleri Konak Mahallesi ve 19 Mayıs Mahallesi’nde kurulan Köylü Pazarı’nda satabileceklerini kaydetti. Bozbey, “Kadınlarımızın üretmesi gerekiyor. Kırsal mahallelerimizde üretilen ürünlerin satışlarının yapılması için Nilüfer’de köylü pazarlarımız var. Tahtalı Mahallesi kadınlarımız yeter ki üretsinler ve muhtarımızdan talepte bulunsunlar. Biz Nilüfer Belediyesi olarak kadınlarımızın ürettikleri ürünleri satabilmeleri için köylü pazarlarımızda yer veririz” dedi.

TAHTALI’DA ARKEOLOJİK DEĞERLERİ

Tahtalı Mahallesi Muhtarı Mehmet Oktay’ı da makamında ziyaret eden Bozbey, daha sonra Başkan Burada Karavanı’na geçerek mahalle sakinlerinin talep ve önerilerine kulak verdi. Başkanlık Karavanı’nda ilk olarak Mahalle Muhtarı Mehmet Oktay’ı ağırlayan Bozbey, Tahtalı Mahallesi’ne yapılan çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Tahtalı Mahallesi’nin Nilüfer’in önemli yerleşim alanlarından biri olduğunun altını çizen Bozbey, mahallenin yakın zamanda yabancı turistlerin de ilgisini çeken bir yer haline geleceğini söyledi.  Başkan Bozbey, “Tahtalı aslına bakarsanız bir müddet sonra en popüler yerlerden biri, hatta yabancı turistlerin de ziyaret edeceği bir bölge olacak. Tahtalı Mahallesi sakinleri aslında bir hazinenin üzerinde oturuyor. Şu anda inanılmaz bir arkeolojik değer var. Gölyazı’da nekrapol alanında kazılar bölgeye çok fazla turist çekti. Turizmin canlanmasıyla Gölyazı’daki kadınlarımız da para kazanıyor. Burada da arkeolojik alanları kısa zamanda açıp  ziyaretçilerin izlenimine sunabilirsek mahalle halkı da kazanacak. Buradaki değerleri koruyarak gelecekte çocuklarımıza güzel bir miras bırakmış oluruz” diye konuştu.

Başkan Bozbey, geçtiğimiz günlerde Yaylacık Mahallesi’nde hak sahiplerinin yapılan şuyulandırma çalışmalarıyla tapularına kavuştuklarını hatırlatarak Tahtalı Mahallesi sakinlerinin de aynı uygulamadan yararlanacaklarını belirtti. Tahtalı Mahallesi sakinleri de Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’den mahalleye çok amaçlı salon, yol, yürüyüş yolu ve çocuklar için park talebinde bulundu. Bozbey, taleplerin değerlendirileceğini belirtti. Tüm gününü Tahtalı’da geçiren Başkan Bozbey, mahalleliyle yaptığı görüşmelerin yanı sıra günlük çalışmalarını ve görüşmelerini de Başkan Burada karavanında sürdürdü.