Engelli bireylerin “Bizim Bahçe”de tatil keyfi

Nilüfer’i herkes için engelsiz ve mutlu bir kent olarak tasarlama hedefiyle çalışmalarını sürdüren Nilüfer Belediyesi’nin, engelli birey ve yakınlarına yönelik hayata geçirdiği Bizim Bahçe Engelsiz Sosyal Yaşam Merkezi, konuklarını ağırlamaya devam ediyor.

20 Ocak’tan itibaren hizmet vermeye başlayan Alaaddinbey mahallesindeki “Bizim Bahçe”de konforlu tatil imkanı bulan engelli birey ve yakınları, uygulamadan son derece memnun kaldıklarını belirtti. Şehrin stresinden ve gürültüsünden uzak, doğal ortamda daha rahat nefes alma imkanı bulan ve gönüllerince eğlenen engelli birey ve yakınları, düzenlenen sosyal aktivitelerle de keyifli anlar geçirdi.

Her biri 5’er kişilik 7 müstakil evin yanı sıra spor, oyun ve yürüyüş alanlarının da bulunduğu ‘Bizim Bahçe’de, birlikte güzel vakit geçiren aileler, Nilüfer Belediyesi’nin hizmetinden son derece memnun.

“Her şey bize göre ayarlanmış”

Bu ailelerden biri de Osmangazi’de ikamet eden Çakmak ailesi. Anne Kader Çakmak, Bizim Bahçe Engelsiz Sosyal Yaşam Merkezi’nde çocuklarıyla birlikte unutamayacakları bir hafta geçirdiklerini kaydetti.

Oğlu Yavuz Çakmak’ı 2 aydır evden çıkaramadığını dile getiren Kader Çakmak, “Oğlumun engel durumu ağır olduğu için buraya gelmeden önce ‘uygun yatak var mıdır’ diye biraz tedirgin olmuştum. Ancak içeri girdiğimde ‘sanki her şey tam da bize göre ayarlanmış’ dedim. Lavabosundan kapısına, bahçesinden yoluna kadar burada gerçekten her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmüşler ve engellilere yönelik yapmışlar. Hatta oğlumu yatağıyla birlikte diğer odalara götürebiliyorum. Her anı birlikte yaşayabiliyoruz” dedi.

Bizim Bahçe’nin sessiz, sakin bir yer olduğunu kaydeden Kader Çakmak, “Oğlum Yavuz normalde farklı ortamlara kolay uyum sağlayamaz ama buraya ilk günden itibaren alıştı. Gülümsüyor, dışarı çıkmak istiyor. Evde sürekli oturuyordu ama burada çok hareketlendi. Camdan dışarı baktığında oynayan arkadaşlarını görmesi bile onu heyecanlandırdı. Çoğu yerde eşler kabul edilmiyor ama burada öyle bir kısıtlama yok. Tüm aile fertlerimizle böyle bir ortamda bir arada olmak çok güzel. Osmangazi ilçesinde yaşamamıza rağmen ayrım yapmamışlar ve bize de yer ayırmışlar. Biz de bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirdik. Tekrar gelmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“Tekrar gelmek istiyoruz”

Ailesi ile birlikte Bizim Bahçe’ye gelen Nuray Yakut da, “Buraya gelmeden önce iki günlük rezervasyon yaptırmıştım. Ancak geldikten sonra çok hoşumuza gitti ve bir haftalık süremizin tamamını kullandık. Aileler için de çok güzel oldu. Stres atıp rahatlayabileceğimiz bir ortam. Burada ihtiyaçlarımızı karşılayabileceğimiz her şey mevcut. Çocuklarımla birlikte oyunlar oynadık, spor yaptık. 1 yılda dört kez rezervasyon yapma hakkımız var. Mümkün olduğunca bu hakkımızı kullanmak istiyoruz. Bizim Bahçe’den hepimiz, çok mutlu bir şekilde ayrılacağız” ifadelerini kullandı.

Osmangazi ilçesinden gelen Koşan ailesi de Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür etti. Çocuklarının Bizim Bahçe’den ayrılmak istemediğini dile getiren anne Gülten Koşan, “Çok memnun kaldık. Bizi düşünerek böyle bir merkezi yapandan Allah razı olsun. 1 haftanın nasıl geçtiğini anlamadık. Çocuklarımız da, biz de çok memnun kaldık. Personel de çok güler yüzlü. Sürekli ‘Bir ihtiyacınız var mı?’ diye soruyorlar. Bizim gibi insanlar, çocuklarıyla birlikte evden dışarı çıkamadıkları için bu tarz yerlere gerçekten çok ihtiyacımız vardı. Burada konaklayan ailelerin durumu aynı olduğu için birbirimizi daha iyi anlıyoruz.

Çocuklarımız da burada yeni arkadaşlar edinerek hem sosyal aktivitelere katıldı hem de güzel bir sohbet ortamı oluşturdular. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.