Bu konserin geliri Alzheimer Hasta Konuk Evi'ne

Sivil toplum ve kamu iş birliğinin örnek çalışmalarından biri olan Nilüfer Belediyesi Lions & Ercan Dikencik Alzheimer Hasta Konuk Evi’nin inşaat çalışmaları devam ediyor. İnşaatın bir an önce tamamlanması için de destek konserleri düzenleniyor. Kükürtlü Lions Kulübü, Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Oditoryum’da Alzheimer Hasta Konuk Evi yararına konser düzenledi. Sunuculuğunu Aysel Gürel’in üstlendiği ve şefliğini de Kenan Gürel’in yaptığı 118-K Lions Yönetim Çevresi Türk Müziği Konseri’nden elde edilen gelir Nilüfer Belediyesi Lions & Ercan Dikencik Alzheimer Hasta Konuk Evi’nin tamamlanması için kullanılacak.

Türk müziğinin unutulmaz eserlerinin seslendirildiği konsere sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Kılıç’ın da yer aldığı konserde, müzik tutkunları şarkıları koroyla birlikte seslendirdi. Koristlerin solo performansları da izleyiciden büyük alkış aldı.

Nilüfer’in Özlüce Mahallesi’nde yapımı devam eden Nilüfer Belediyesi Lions & Ercan Dikencik Alzheimer Konuk Evi, 6 bin 472 metrekarelik alan üzerinde toplam 3 bin 500 metrekare kapalı alana sahip. Gündüz ve gece olmak üzere iki bölümden oluşacak konuk evinin gece bakım bölümünde toplam 54 yatak kapasitesi ile hizmet verecek. Gece bölümünün kendine ait özel bahçesi de olacak. Gündüz bakım bölümünde ise günlük aktiviteler için müzik odaları, fizik tedavi ve rehabilitasyon salonu, yemekhane, konferans salonu, toplantı salonu, aile görüşme odaları, doktor ve kuaför gibi özel tasarlanmış alanlar bulunacak.

Yapımı devam eden Alzheimer Hasta Konuk Evi’nin 2017 yılı içerisinde tamamlanması hedefleniyor.