Kardeş şehir Ardino’dan Bozbey’e ziyaret

Nilüfer Belediyesi’nin kardeş şehri Bulgaristan’ın Ardino Belediye Belediye Başkanı Resmi Murat, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde ziyaret etti. Akif Akif, Abidin Hacımehmet, Seyfi Mehmedali ve Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Naci Kale’nin yer aldığı ziyarette, Ardino Belediye Başkanı Resmi Murat kardeş şehir ilişkilerinin ve iki kent arasındaki kültürel bağın önemine dikkat çekti. Ardino ve Bursa arasında Nilüfer Belediyesi ile birlikte kültür mozaiği oluşturulduğunu söyleyen Resmi Murat, bu tür ilişkilerin iki ülke arasındaki ilişkileri de olumlu yönde etkilediğini kaydetti.

Resmi Murat’ın ziyaretinden memnuniyet duyduğunu dile getiren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, “Kurum olarak kardeş şehir ilişkilerine çok önem veriyoruz” dedi. Bozbey, “Ardino Belediyesi uzun yıllardır samimi ve sıcak ilişkiler kurduğumuz bir kurum. Nilüfer de Balkan göçmenlerinin yoğun olduğu bir yer. Dolayısıyla iki kültür arasındaki bağlarımızın güçlü olması çok önemli. Düzenlemiş olduğumuz Balkan Panayırı'nın da gördüğü ilgi bizler için memnuniyet verici. Bu tür etkinlikler başta kardeş şehirler olmak üzere ülkeler arası ilişkilerin gelişmesine güç katıyor” şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda Ardino Belediye Başkanı Resmi Murat, 1956 yılında Ardino meydanında çekilmiş siyah beyaz fotoğrafı Başkan Bozbey’e hediye etti. Bozbey de konuklara Nilüfer’e özgü hediyeler verdi.