Nida Ateş ve Yansımalar mest etti

Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen “Nida Ateş’le Buluşmalar”, müzik tutkunlarının büyük ilgisini görmeye devam ediyor. Programın bu ayki konuğu sevilen grup Yansımalar oldu. Bursa Akademik Odalar Birliği Oditoryum’da düzenlenen konsere sanatseverlerin ilgisi büyüktü. Geleneksel müzikten yola çıkarak günümüzü yansıtan ve geniş bir yelpazeye açılabilen dingin bir müzik anlayışını yorumlayan grup, izleyenlere keyifli bir gece yaşattı.

Aziz Şenol Filiz ve Birol Yayla tarafından kurulan grup salonu dolduranlardan tam not aldı. Konserde, Aziz Şenol Filiz’in kendine has ney yorumu büyük beğeni topladı. Nida Ateş’in de eşlik ettiği Yansımalar, “Yakamoz”, “Mektup”, “Hasbihal” gibi sevilen eserleri ile büyük alkış aldı.

Gecede, geçen hafta hayatını kaybeden, Türkiye’nin ilk sosyalist muhtarı olarak bilinen ve Nâzım Hikmet’in “Tepemde bir de çınar olursa” vasiyetini yerine getiren Fevzi Kavuk anısına da çok sevdiği parça olan “Ey Zahit Şaraba Eyle İhtiram” adlı eser seslendirildi. İzleyenlerin müzik keyfi yaşadığı gecenin sonunda Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Aysel Okumuş, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına sanatçılara çiçek vererek teşekkür etti.