Nilüfer Roman Orkestrası mahpusları coşturdu

Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün, Mahsus Mahal Derneği iş birliğiyle yürüttüğü  ‘Aralık’ projesi kapsamında yeni bir etkinlik daha gerçekleştirildi. Nilüfer Belediyesi Roman Orkestrası, Bursa H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda mahpuslara yönelik konser verdi. Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Pınar Göz’ün de yer aldığı konser sırasında mahpuslar, kimi zaman duygusal, kimi zaman da keyifli anlar yaşadı. Sahneye çıkıp müzik eşliğinde oynayan mahpuslar, arkadaşları ve kurum idarecilerinden alkış aldı.

Renkli anların yaşandığı konser sonunda Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Pınar Göz, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına, Bursa H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Selahattin Tutkun ve Nilüfer Belediyesi Roman Orkestrası’na çiçek verdi. Nilüfer Belediyesi’nin, Mahsus Mahal Derneği iş birliğiyle yürüttüğü ve Türkiye'de örnek olan Aralık Projesi, mahpusların topluma yeniden kazandırılmasını amaçlıyor. Bu amaçla cezaevlerinde ve Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde etkinlikler, konserler ve atölyeler düzenleniyor. Belediyelerin, hapishanelere erişimini kolaylaştıran ve hapishane yönetimleriyle iş birliği yapmalarının önünü açan projeyle, mahpusların ceza infazı dönemlerinde ve sonrasında topluma yeniden katılmalarının sağlanması, sorunlarının çözümüne yönelik çalışmaların yapılması hedefleniyor.

Proje kapsamında mahpus ve yükümlülere yönelik atölye çalışmaları, sanat ve spor etkinlikleri düzenlenmeye devam edilecek.