Başkan Bozbey’den gençlere tavsiyeler

Okullarda düzenlenen “Kariyer Günleri”ne katılarak öğrencilerle bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, hem deneyimlerini gençlerle paylaşıyor hem de onlara çeşitli tavsiyelerde bulunuyor. Okyanus Koleji tarafından gerçekleştirilen “Kariyer Günleri”ne katılan Başkan Mustafa Bozbey, ortaokul ve lise öğrencileriyle keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Yaşamının önemli dönüm noktalarını gençlerle paylaşan Başkan Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi’nin insan odaklı projelerini anlattı. Gençlerden, Nilüfer Kent Konseyi’nin Gençlik Meclisi ile Çocuk Meclisi’ne katılmalarını isteyen Bozbey, “Nilüfer Belediyesi olarak çalışmalarımızı önce insan ilkesi ve odak noktalarımız olan özgürlük, eşitlik, katılımcılık, demokrasi, vicdan, sosyal belediyecilik çerçevesinde yürütüyoruz. Biz, gençlerle ilgili bir proje yaparken gençlerin fikirlerini almazsak, o projede eksiklikler olabilir. Nilüfer Kent Konseyi’nin Gençlik Meclisi ve Çocuk Meclisi’ne üye olarak, fikirlerinizle kentin gelişimine ve geleceğine katkıda bulunabilirsiniz” dedi.

BOZBEY: ARAŞTIRIN SORGULAYIN

Gençlere hayat boyunca kendilerine bir hedef belirlemeleri ve planlı bir şekilde çalışmaları tavsiyesinde bulunan Başkan Bozbey, “Biz, göreve geldiğimiz ilk gün ‘Bu kentin bir hedefi’ olmalı dedik ve Nilüfer’i kültür sanat, eğitim bilim ve spor kenti yapmak için yola çıktık. Bugüne baktığımızda birçok büyükşehirden daha fazla kütüphanemiz, spor ve kültür salonlarımız mevcut. Çocuklarımızın en iyi şekilde eğitim alabilmesini sağlamak için de okullara büyük destek veriyoruz” şeklinde konuştu.

En büyük arzusunun gençlerin mutlaka sporun ya da güzel sanatların bir dalıyla ilgilenmesi olduğunu dile getiren Başkan Mustafa Bozbey, gençlerden,  araştıran ve sorgulayan bireyler olmalarını istedi. Başkan Mustafa Bozbey, gençlerin merak ettiği soruları da yanıtladı. Bir öğrencinin ‘Belediye Başkanlığı size ne kattı?’ sorusu üzerine Başkan Bozbey, “En büyük getirisi insanları tanımak oldu. Doğup büyüdüğüm bölgeye hizmet etmek, proje üretmek ve projeleri yaşama geçirmek benim için çok önemli kazanımlar” dedi. Etkinliğin sonunda Okyanus Koleji Marmara Bölge Koordinatörü Muhammet Yıldırım, Başkan Mustafa Bozbey’e plaket ve çiçek vererek teşekkür etti.