Bozbey: Gelecek 50 yılın ihtiyaçlarını öngörmemiz gerekiyor

Nilüfer Belediyesi, CHP Genel Merkezi tarafından desteklenen, kent yaşamını kolaylaştırmayı, bilgiye dayalı hizmet sunumunu ve vatandaşların kent yönetimine aktif olarak katılmasını hedefleyen 4. Akıllı Kentler Çalıştayı’na ev sahipliği yapıyor. Sosyal Demokrat Belediyeler Birliği’ne üye Türkiye genelinde 15 belediyenin katılımıyla gerçekleştirilen çalıştayda akıllı kentlerin nasıl dizayn edilebileceğine ilişkin fikir ve deneyim paylaşımı yapıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Yardımcıları Adil Kayaoğlu, Bukle Erman ve Nazlı Yazgan’ın yer aldığı Çalıştay’a CHP Yerel Yönetim Birim Temsilcisi Prof. Dr. Tarık Şengül de katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Kentliye kaliteli ve daha hızlı hizmet üretmek hepimizin amacı” dedi. Bozbey şöyle devam etti: “Bu yüzden akıllı kent kavramını öne çıkarmaya çalışıyoruz. Yaşadığımız ya da yönettiğimiz kentin dünyanın en yaşanılan kentlerinden biri olmasını arzu ediyorsak, Yönetim Bilgi Sistemlerini, Coğrafi Bilgi Sistemlerini, mobil uygulamaları ve vatandaş odaklı etkileşimli uygulamaları mutlaka etkin biçimde uygulamak ve sunmak zorundayız. Gelecek nesillerin de ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde yaşayabileceği akıllı kentleri daha şimdiden oluşturmak ve gençlere, geleceğin nesillerine aktarmak gibi bir sorumluluğa sahibiz.”

Sosyal demokrat belediyelerin bu günü değil gelecek 50 yılı planlaması gerektiğine vurgu yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Kentlerin var olan altyapılarının şu an nasıl kullanıldığı değil, gelecek 50 yıl içerisinde vatandaşların ne tür altyapılara ihtiyaç duyacağını öngörmemiz gereklidir. Günümüzde kentlerde yaşayan kişilerin sayısının artmasıyla çevresel değerlerin korunması, kentsel hizmet kalitesinin artırılması ve yaşam kalitesinin sağlanabilmesi ölçütleri de bence önemsenmesi gereken değerler arasında yer alıyor” şeklinde konuştu.

“İNSAN ODAKLI ÇALIŞAN BİR ANLAYIŞ”

Sosyal demokrat belediyeciliğin insan odaklı projeler ürettiğini de kaydeden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Yenilenebilir kaynaklar kullanmak bence sosyal demokrat belediyelerin önemli hedeflerinden bir tanesi olması gerek. Çevreyi kirletmeyen, gerçekten karbon salımını yapmayan kaynaklarla da bunu yönetebilir hale getirebilirsek, sosyal demokrat belediyeler olarak sadece ülkemizde değil dış dünyada da adımızdan söz ettirebiliriz. Birlikte üreteceğimiz projelerle, karşılıklı olarak birbirimize aktaracağımız iyi uygulamalarla sosyal demokrat belediyeciliğin insan odaklı çalışan bir anlayış olduğunu göstermeliyiz” diye kaydetti.

CHP Yerel Yönetim Birim Temsilcisi Prof. Dr. Tarık Şengül de 2 gün sürecek Akıllı Kentler Çalıştayı’nın sonucunda sosyal politikalar alanında yapılması gerekenlerin ve sosyal demokrat belediyelerin uygulamış oldukları projelerin Sosyal Politikalar Yönetmeliği halinde iki kitap olarak basılacağını söyledi.