Nilüfer’de tango esintileri

Nilüfer Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası’nı (KODA) Bursa Akademik Odalar Birliği Oditoryum'da ağırladı. Şefliğini Hakan Şensoy’un yaptığı KODA konserine sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Konserde şef Hakan Şensoy’a solist Cihat Aşkın eşlik etti. Tango eserlerin seslendirildiği konserde dünyaca ünlü besteciler Astor Piazzolla, Enrique Alessio, Jacob Gade’in eserlerinin yanı sıra dünyada ilk kez Hasan Niyazi Tura tarafından yazılan keman konçertosu “Konçertotango” da Bursa’da KODA tarafından seslendirildi.
Gecede, Türk tangosunun önemli ismi Necip Celal Antel de unutulmadı. Solist Cihat Aşkın izleyiciler arasında usta sanatçı Necip Celal Antel’in yeğeni Bursalı Afif Celal Antel’in de yer aldığını söyleyerek Özleyiş Tangosu’nu seslendirdi.
Afif Celal Antel de Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman ile birlikte sahneye çıkarak sanatçılara teşekkür etti.
Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası konserinde başkemancı Deniz Toygür Conus da performansıyla izleyicilerden büyük alkış aldı. Gecenin sonunda sanatçılar bis yaptı.