Can dostlara özel fotoğraf sergisi

4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü’nde PodyumPark’ta özel bir sergi düzenlendi.

Bursa Olgunlaşma Enstitüsü, paydaşları arasında Nilüfer Belediyesi’nin de bulunduğu kurumlarla birlikte Sokak Hayvanları Fotoğraf Sergisi açtı. Serginin açılışına Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, Bursa Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Nilüfer Karakoç ve PodyumPark Genel Müdürü Ahmet İnsel’in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, Başkan Mustafa Bozbey’in selamını iletti. Kayaoğlu, “Aynı gökyüzünü paylaştığımız can dostlarımızın, tüm canlıların öncelikle yaşama haklarının olduğu konusunda her birimizdeki farkındalığı bugün daha da güçlendirmeliyiz. Bursa Olgunlaşma Enstitüsü öğretmen, usta öğretici, öğrenci ve kursiyerleri de işte bu bakış açısıyla sokaklarda yaşayan can dostlarımızın fotoğraflarını objektiflerine yansıttılar. Ülkemizde Hayvanları Koruma Kanunu yürürlüğe girmeden 1 yıl önce, 2003 yılında, biz de Nilüfer Belediyesi olarak can dostlarımızın sorunlarını görüp çözüm aramak adına çalışmalarımızı hızlandırdık. Örnek ve lider kent Nilüfer’de, Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’ni ve otelimizi hizmet açtık. Bu hizmetlerimiz Türkiye çapında örnek gösteriliyor” dedi.

2. SOKAK HAYVANLARI REFAHI KONGRESİ YAPILACAK

Nilüfer’de 2017 yılı Mayıs ayı içinde önemli bir kongreye de ev sahipliği yapacaklarını da kaydeden Kayaoğlu, “Alanında uzman pek çok kişi, kurum ve akademisyen, sokak hayvanları ve onların tüm sorunlarını ele alacak. Kongre öncesinde, “#çünküönemsiyoruz” diyerek paylaşacağınız sokak hayvanlarını ve onlara yönelik duygularınızı yansıtan videoları da bekliyoruz. 2. Sokak Hayvanları Refahı Kongresi öncesinde bu videoları “#çünküönemsiyoruz” etiketiyle sosyal medya hesaplarınızdan paylaşmanız bizim için yeterli” diye konuştu.

Nilüfer Belediyesi olarak yıllardan beri sokak hayvanlarının sorunlarını dikkate aldıklarını da söyleyen Kayaoğlu, “Çözümü adına bir çok yenilikçi çalışmalara imza atıyoruz. Bu tarz etkinlikler onların sorunlarına farkındalık yaratmak adına çok önemli. Özellikle öğrencilerimizin bu soruna bakış açılarını güçlendirmek ve hayvan sevgisinin yeni nesillere aşılanmasını sağlamak, yaptığımız uygulamaların onlar tarafından kabul edildiğini görmek, bizler için ayrı bir mutluluk kaynağı oluyor. Bu yüzden sergide emeği geçen herkesi kutluyor, sokak hayvanlarıyla birlikte yaşama alışkanlığını benimseyen Nilüferlilere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diye kaydetti.

Bursa Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Nilüfer Karakoç ise “Sanatsal faaliyetlerin yanında sosyal sorumluluk projelerimizi de gerçekleştirme bilinciyle hareket ediyoruz. Bu kapsamda öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ile birlikte Görsel Sanatlar öğretmenimiz Şebnem Erkan bu projeyi gerçekleştirdi. Projeyi gerçekleştirmek önemli bir adım fakat diğer adımlardan bir tanesi de hedef kitleye ulaştırmak. Hedef kitleye ulaştırma konusunda emeği geçen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür ediyoruz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, Veteriner İşleri Müdür Fikriye Eker ile birlikte Bursa Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Nilüfer Karakoç’a, Görsel Sanatlar dersi öğretmeni Şebnem Erkan ve Podyum Park Genel Müdürü Ahmet İnsel’e katkılarından dolayı teşekkür ederek plaket verdi.