Nilüfer Belediyesi tarihle buluşturuyor

Nilüfer Belediyesi’nin yıllardır sürdürdüğü tarihi ve kültürel geziler bu yıl da devam ediyor. Bu kapsamda, Türk tarihinin en önemli zaferlerinden birinin yaşandığı Çanakkale’ye düzenlenen gezilere Nilüfer halkı büyük ilgi gösteriyor. Yılın ilk Çanakkale gezisi Üçpınar Mahallesi sakinleri ile gerçekleştirildi.

Nilüfer Belediyesi otobüsüyle, Türk tarihinin en anlamlı destanının yazıldığı Çanakkale’yi ziyaret eden Üçpınar Mahallesi sakinleri, Çanakkale Savaşı’nın günümüze kadar ulaşan izlerini yerinde görme imkanı buldu. Tur rehberi eşliğinde gerçekleştirilen gezide Üçpınarlılar, Çanakkale’de verilen bağımsızlık mücadelesi ile Mustafa Kemal Atatürk ve Türk askerinin destan yazdığı Kilitbahir Kalesi, Namazgah Tabyası, Rumeli Mecidiye Tabyası, Anzak Koyu ve Arıburnu, Gelibolu Yarımadası, lağım savaşlarının geçtiği tünelleri gezme fırsatı buldu. Duygusal anların yaşandığı gezide, Seyit Onbaşı Anıtı ve Deniz Savaşları Müzesi, Şahindere Sargı Yeri Hastane Şehitliği, Çanakkale Şehitleri Abidesi, Ertuğrul Koyu Yahya Çavuş Şehitliği, Alçıtepe Köyü, Kuzey Cephesi Çanakkale Şehitliği, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Kırmızı Sırt Tünel ve Siperler, 57’nci Alay Şehitliği, Conk Bayırı ve Atatürk Anıtı gibi önemli bölgeler de ziyaret edildi.

1 YILDA 150 SEFER YAPILACAK

Nilüfer Belediyesi’nin tarihi ve kültürel gezilerine geçtiğimiz yıl yaklaşık 11 bin kişinin katıldığını söyleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu yıl da 150 sefer yapılacağını söyledi. Bozbey, “Vatandaşlarımız tarihimizin en anlamlı destanının yazıldığı Çanakkale’de şehitlerimizin aziz ruhları için Fatiha okuyor. Ziyarette Nilüferliler, Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kahramanlığını dinleyerek, bu bölgeyi rehberlerimizin de eşliğinde daha yakından tanıyorlar. Vatandaşlarımızın, tarihi ve kültürel değerlerimizi yerinde görmeleri için yıllardır bu gezileri düzenliyoruz. Demokrasiyi yerelden yeşertmek amacıyla yaşama geçirdiğimiz Mahalle Komitelerimiz, gezilerimize katılacak isimleri belirliyor. Böylelikle binlerce Nilüferli, bu güzel olanağa kavuşuyor. Bu yıl 150 sefer düzenleyerek binlerce kişiyi Çanakkale’ye götürmeyi planlıyoruz” dedi.

Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl Üçpınar Mahallesi sakinlerinin katılımıyla başlayan tarihi ve kültürel geziler yıl boyu devam edecek.