Öğrenciler Nilüfer Belediyesi’nin çalışmalarını yerinde gördü

Nedim Öztan İlkokulu’nun 4. sınıf öğrencileri Sosyal Bilgiler dersinde işledikleri “Yerel Yönetimler” konusunu yerinde öğrendi. Nilüfer Belediyesi Halk Evi’ni ziyaret eden öğrencileri, Başkan Yardımcısı Bukle Erman ağırladı. Erman, Halk Evi’ni gezerek birimler hakkında bilgi alan öğrencilere, Nilüfer “Barış" Meclisi!nde yerel yönetimlerin görev ve sorumluluklarını anlattı.

Öğrencilerin yerel yönetimlere ilişkin sorularını da yanıtlayan Başkan Yardımcısı Bukle Erman, belediyenin işleyişi hakkında bilgi verdi. Nilüfer Belediyesi’nin örnek uygulamalarını anlatan Bukle Erman, Nilüfer’de çocuklara yönelik yapılan çalışmalara da değindi. Nilüfer Belediyesi tarafından başlatılan Mahalle Komiteleri hakkında bilgi veren Erman,” Mahalle Komitelerimize üye olarak yaşadığınız yere ne yapılması gerektiğine siz karar verin. Yönetimde sizler de söz sahibi olun” dedi.

Nilüfer Kent Konseyi bünyesinde Nilüfer Çocuk Meclisi’nin bulunduğunu hatırlatan Erman, öğrencilere, Çocuk Meclisi’ne katılarak da kent yönetiminde söz sahibi olabileceklerini söyledi. Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi ile birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda farklı bir etkinlik düzenlemek istediklerini söyleyen Erman, öğrencilerden bu konudaki görüş ve önerilerini Çocuk Meclisi’ne iletmelerini istedi.