NİLSEM kursiyerleri el emeklerini sergiledi

Kadınların eğitim, üretim ile sosyal yaşamın içinde olmaları ve ekonomik anlamda katma değer oluşturmalarına destek olmak amacıyla kurulan Nilüfer Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi (NİLSEM) kursiyerleri, bir yıllık çalışmalarını düzenledikleri sergide paylaştı.

2016-2017 eğitim döneminde, toplam 2 bin 321 kursiyer, ipek kozadan keçeye, el nakışından dokumaya, iğne oyasından gümüş kazaziyeye kadar 125 farklı branşta aldıkları eğitimlerin ürünlerini Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sergi Salonu’nda düzenledikleri sergide izlenime açtı. Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Halk Eğitim Merkezi ve Rotary 2440. Bölge’nin desteğiyle düzenlenen NİLSEM Yıl Sonu Sergisi’nin açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Turhan, NİLSEMDER Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Çapraz, Fethiye Mahalle Muhtarı Hüseyin Ormanlı, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı. Serginin açılışı, Nilüfer Halk Dansları Topluluğu ve Bursa Anadolu Lisesi öğrencilerinin ile birlikte hazırladıkları gösteri ile yapıldı.

KURSİYER SAYISI 12 BİNE ULAŞTI
Renkli gösterinin ardından konuşma yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, NİLSEM aracılığıyla kadınların üretmelerine, sosyal yaşamın içinde olmalarına ve ekonomik anlamda katma değer oluşturmalarına destek olduklarını söyledi. Bu çerçevede, bugüne dek Nilüfer’de 94 branşta tam 12 bin kursiyere eğitim olanağı sunulduğunu ifade eden Bozbey şöyle devam etti: “ Şimdi bugün, yıl sonu sergisinde de gördüğünüz gibi, 2016-2017 döneminde çıtamız daha da yükseldi. Bu yıl, ipek kozadan keçeye, el nakışından iğne oyası ve dokumaya kadar tam 125 branşta 2 bin 321 kursiyere ulaşıldı. Geçen yılki kursiyer sayımızı neredeyse iki katına çıkardık. Amacımız ilave tesislerimizle birlikte daha fazla kursiyere ulaşmak” dedi.

Başkan Bozbey, NİLSEM’in İhsaniye Mahallesi’nde yer alan Nilüfer Agora’da bir mağazasının bulunduğunu da hatırlatarak el emeği ürünlerin bu mağazada satışının yapıldığını kaydetti. Nilüfer Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Turhan, Halk Eğitim Merkezlerinin çağın ihtiyaçlarına uygun eğitim veren bir kurum haline geldiğini belirterek, Nilüfer Belediyesi ile birlikte yaptıkları çalışmalar sonucunda kursiyerlerin daha iyi eğitim aldıklarını söyledi. NİLSEMDER Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Çapraz da,  kurulan iktisadi işletme ile birlikte üretilen ürünlerin satışının profesyonelce yapılacağına vurgu yaptı.

Törende konuşma yapan NİLSEM kursiyerlerinden Tuna Ersayın da kendilerine sunulan imkân için bütün ilgililere teşekkür etti. Törende ayrıca NİLSEM eğitmenleri Nadide Yakıt, Asimet Dolmaseven, Feriha Yıldırım, Fatma Kaptan, Azime Güven, Nilgün Var ve İlknur Yıldız’a katkılarından dolayı plaketle teşekkür edilirken. kursiyerlere de sertifikaları verildi.

Daha sonra Başkan Bozbey, Mehmet Turhan, Kasım Çapraz ve kursiyerler Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sergi Salonu’nda NİLSEM Yıl Sonu Sergisi’nin açılışını yaptı. Kursiyerlerin bin eserinin yer aldığı sergi, 9 Mayıs tarihine kadar izlenime açık kalacak.