2. Sokak Hayvanları Refahı Kongresi Nilüfer’de yapılacak

10-13 Mayıs tarihleri arasında yapılacak kongrede hayvanları koruma kanununda yapılabilecek değişiklikler ve sokak hayvanlarının refahı adına yapılması gerekenler ele alınacak. Sokak hayvanlarını koruma ve refah seviyelerini arttırmak için birçok projeyi hayata geçiren Nilüfer Belediyesi, uluslararası katılımlı 2. Sokak Hayvanları Refahı Kongresi'ne ev sahipliği yapacak.

“Çünkü Önemsiyoruz” temasıyla 10-13 Mayıs tarihleri arasında Crowne Plaza’da gerçekleşecek olan kongrede kentleşmenin sokak hayvanlarına etkileri, barınaklarda yaşanan hayvan davranış problemleri ile bunlara karşı yapılabilecek uygulamalar, barınak ve geçici bakım evlerinde çalışan görevli veteriner hekimlerin karşılaştığı sorunlar ele alınacak. Türkiye’nin yanı sıra yurtdışından da konuşmacıların yer alacağı kongrede, sokak hayvanlarının refahı konusunda güncel gelişmeler, deneyimler, ortak yaşam adına yapılması gerekenler ve Avrupa ülkelerindeki uygulamalar da paylaşılacak.

2. Sokak Hayvanları Refahı Kongresi'ne Türkiye ve farklı ülkelerden katılım sağlayacak olan bilim insanlarının yanı sıra sokak hayvanları konusunda sorumluluk hisseden katılımcılar düzenlenecek konferans, panel ve serbest bildirilerle sorunların giderilmesi konusunda katkı sunacak. Kongrede ayrıca, ihtiyaç duyulan yasal düzenlemelerin gerçekleşmesi, veteriner hekim, çeşitli meslek grupları ile sivil toplum örgütlerinin daha verimli çalışması, çevre ve halk sağlığının korunması da hedefleniyor.

BOZBEY: CAN DOSTLARIMIZ İÇİN PROJELER GELİŞTİRİLMELİ

Kongreden elde edilecek verilerle, insanların ve hayvanların sokaklarda birlikte huzur içinde yaşayabileceği ortamlar oluşturacak projelerin geliştirileceğini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Tüm katılımcılar el ele vererek, kamuoyunun desteğini de sağlayarak, can dostlarımız için projeler geliştirmeli, yaşanan sorunlara çözüm bulmalıyız. Bu da ancak ilgili kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve meslek örgütlerinin planlı, programlı ve eşgüdüm içinde davranmasıyla mümkün olacaktır. Bu kongrenin sonunda ihtiyaç duyulan yasal düzenlemelerin gerçekleşmesi en büyük dileğimdir. Bizler, her canlının yaşama hakkına duyduğumuz saygıyla görevimizi yerine getirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.