Sakine Kaya “Görmeden” isimli sergisi ile hayran bıraktı

Görme engelli Sakine Kaya, yaptığı örgülerle herkesi kendine hayran bıraktı. Doğuştan gelen bir tür görme problemi olan glokom hastalığı yüzünden görme yetisini 10 yaşında tamamen kaybeden, Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi katılımcısı Sakine Kaya, küçük örgü işleriyle başladığı örgü çalışmalarını daha da ilerleterek sergi açacak boyuta getirdi. Makrome ve amigurumi (örgü oyuncak) öğrenen Kaya, yaptığı örgüleri Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi’nde izlenime sundu.

Serginin açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız da katıldı. Kaya’yı yaptığı örgüler için kutlayan Başkan Bozbey, üretmeye hiçbir şeyin engel olmadığını kanıtladığını söyledi. Başkan Bozbey, “Sakine ile yollarımız 2002 yılında kesişti. O günden bu yana bizimle beraber. Sakine kendisini çok geliştirdi. Kendisini ve ailesini gönülden tebrik ediyorum” dedi.

İki yıldır amigurumi (örgü oyuncak) yaptığını söyleyen Sakine Kaya da, “Basit ipliklerin şirin oyuncaklar halinde vücut bulması beni bu büyülü serüvenin yolculuğuna çıkardı. Bu sergiyi, serginin hazırlık aşamasında beni bir an olsun yalnız bırakmayıp, her an destek olan anneme armağan ediyorum” diyerek mutluluğunu paylaştı.

Sakine Kaya’nın Engelliler Haftası’nda açılan ve toplam 101 çalışmanın yer aldığı “Görmeden” isimli sergisi, 18 Mayıs Perşembe gününe kadar Konak Kültürevi’nde gezilebilecek.