Final Ulusal Forumu Nilüfer Belediyesi Halk Evi'nde yapılıyor

Nilüfer Belediyesi Halk Evi Özel Final Okulları’nın düzenlemiş olduğu Final Bursa Ulusal Forumu’na ev sahipliği yapıyor. Bursa’nın yanı sıra İstanbul, İzmir, Hatay, Malatya başta olmak üzere birçok ilden gelen öğrencilerin katıldığı forumda açılış konuşmasını Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey yaptı. Gençlere yönelik organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Başkan Mustafa Bozbey, “Final Bursa Ulusal Forumu’nun bu çatı altında gerçekleştiriliyor olmasının, özellikle kentimizde geliştirmeye çalıştığımız demokrasi anlayışının sizlere aktarılması açısından önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Çünkü, bizler, demokrasinin çağdaş bir ülkenin ayrılmaz parçası olduğuna inanıyor, demokrasiyi yerelden yeşertmenin çabalarını Nilüferliler ile birlikte ortaya koyuyoruz. Demokrasi evde başlar, apartmanda devam eder, sokaktan, mahalleye, oradan tüm kente ve tüm ülkeye yayılır. İşte, Nilüfer Belediyesi Halk Evi de bu anlayışın bir ürünüdür” dedi.

Nilüfer Belediyesi’nin gençlik ve katılımcı projelerine de değinen Başkan Mustafa Bozbey, “Bu çatı altında şekillenen tüm hizmetlerimiz; demokrasi, katılımcılık, özgürlük, sosyal belediyecilik, eşitlik ve vicdan ilkeleri doğrultusunda kimseyi ötekileştirmeden, tüm Nilüferliler’e eşit olarak sunulmaktadır. Bu durumu somutlaştırmak istersek, sizlerin yaşamına nasıl yansıtabileceğimizi örneklemek istiyorum. Nilüfer’deki 64 mahallemizde sandık bazlı seçimle ve doğal üyelerle oluşturulan Mahalle Komiteleri bulunuyor. Aramızda Nilüferli gençlerimiz de yer alıyor. Seçimler, sandık bazlı olduğundan seçmen olabilme koşulu bulunduğunu da eklemek istiyorum. 18-29 yaş arasındaki gençler, gençlik kotası çerçevesinde Mahalle Komitesi’ne seçilebiliyor. Zaten Final Bursa Ulusal Forumu da bir demokrasi anlayışının ürünüdür. Bu çerçevede geleceğimizi şekillendirecek olan sizlerin, 4 gün boyunca devam edecek bu forum kapsamında, açıkça dile getireceğiniz görüşlerinizle, geleceğimizin yol haritasına katkı sunacağınıza inanıyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Final Bursa Ulusal Forumu startını Başkanı Baran Atasoy verdi.