Nilüfer’de 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Nilüfer’de düzenlenen çelenk sunma töreni ile kutlandı. Törende konuşan Başkan Bozbey, “Atatürk’ün ne yaptığını kavramak, O’nu sevmek, O’nun devrimlerini benimseyip yaşatmak; cumhuriyetin değerlerini benimsemek, sevmek ve korumak için şarttır” dedi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Nilüfer’de coşkulu törenlerle kutlanıyor. İlk tören Halk Evi önündeki Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlendi. Atatürk Anıtı önündeki törene Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey, CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çelenk sunma töreninde, Nilüfer 16. Uluslararası Spor Şenlikleri’ne katılan Nilüfer Belediyesi’nin kardeş kentlerinden gelen sporcular ve heyetler de yer aldı.

Adıyaman Tut Belediye Başkanı Cemal Avcı, Romanya Braila Belediye Başkanı Viorel M. Dragomir, Ukrayna Mykolaiv Belediye Başkan Yardımcısı Yevhen Shevchenko, Polonya Lublin Belediye Başkan Yardımcısı Artur Szymczyk, Bulgaristan Ardino Meclis Üyesi Mesut Hayrulov ve Afyon Dinar Belediye Meclisi Üyesi Mehmet Karataş Nilüfer’deki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkusuna ortak oldular.

Çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

“ATATÜRK GENÇLİĞE İNANMIŞTIR”

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, törendeki konuşmasına “Atatürk’ü, tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyorum. Onların hatırasını sonsuza dek yaşatacağımıza söz veriyor, bayramımızı kutluyorum” diyerek başladı.

Mustafa Kemal’i, Samsun’a çıkışının 98’inci yıldönümünde minnetle andıklarını ifade eden Başkan Bozbey, şöyle devam etti: “Ama asıl soru ve asıl üzerinde konuşulması gereken O’nu anlıyor muyuz? 19 Mayıs 1919, Atamızın ‘Doğum günüm’ dediği bugün, milli mücadelenin anlatıldığı Nutuk’un da ilk konusudur. Yani, Atatürk’ün hepimizle, yurttaşlarla konuşmasına başlangıç olarak aldığı tarih, 19 Mayıs 1919’dur. Bu tarih, bu topraklarda yaşayan tüm halkın, bir arada, O’nun önderliğinde, bağımsızlığını ve özgürlüğünü kurmak için mücadeleye başladığı tarihtir. Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı tarihtir 19 Mayıs. Ve bu cumhuriyetin temelinde; bağımsızlık, özgürlük ve çağdaşlık yatmaktadır. Atatürk’ün doğum günüm dediği bu önemli günü, bir bayram olarak gençlere armağan etmesi de anlamlıdır. Çünkü Atatürk, gençleri, bugünümüzü geleceğe ulaştıracak adeta çelikten bir bağ olarak görmüştür. Gençliğin, cumhuriyetin değerlerini sahipleneceğine yürekten inanmıştır.”

Atatürk’ü hatırlamak ve anlamak için, tarihin bugünün ve yarının her anının 19 Mayıs 1919’daki heyecan ve umutla dopdolu olduğunu vurgulayan Bozbey, “Atatürk’ün ne yaptığını kavramak, O’nu sevmek, O’nun devrimlerini benimseyip yaşatmak; cumhuriyetin değerlerini benimsemek, sevmek ve korumak için şarttır. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı bu duygu ve düşüncelerle kutluyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.