Ödüllü fotoğraflar Gölyazı Kültürevi’nde sergileniyor

Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu tarafından gümüş plaketle onurlandırılan ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’ndan üçüncü yıldızını alan Orhan Holding 12. Uluslararası Fotoğraf Yarışması’na katılan eserler, Gölyazı Kültürevi’nde sanatseverlerin izlenimine sunuldu. Orhan Holding 12. Uluslararası Fotoğraf Yarışması’na katılarak sergilenmeye değer görülen eserler, Nâzım Hikmet Kültürevi’nin ardından bu defa Gölyazı Kültürevi’nde sanatseverlerle buluştu.

2016 yılında, renkli, siyah-beyaz ve deneysel olmak üzere üç kategoride düzenlenen Orhan Holding 12. Uluslararası Fotoğraf Yarışması’na 24 ülkeden, 196 fotoğraf sanatçısı toplam bin 809 fotoğrafla katıldı. Yarışma jürisi 24 eseri ödüllendirirken, toplam 59 eserin de sergilenmesine karar verdi. Daha önce Nâzım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen sergi, ikinci kez Gölyazı Kültürevi’nde kapılarını açtı. Serginin açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Orhan Holding Onursal Başkanı İbrahim Orhan, eşi Necla Orhan ile Orhan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Halil Murat Orhan ve çok sayıda yerli ve yabancı sanatsever katıldı.

İbrahim Orhan ve eşi Necla Orhan’a kentin sanat hayatına verdikleri katkıdan dolayı teşekkür eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey “Orhan Ailesi’ni birçok yerde örnek gösteriyorum. Bursa’da birçok grup ve birçok işadamı var, her biri bir sanat dalına bu tür desteği sağlamış olsa Bursa’da her 15 günde bir böyle bir sanat hareketi olur. Hatta bu sanat hareketi uluslararası düzeyde olur. Üstelik hem Bursa’nın tanıtımı açısından önemli etken olur hem de ticari olarak Bursa’ya fayda sağlar” dedi.

Gölyazı Kültürevi’nin ilk defa böyle bir sergiye ev sahipliği yaptığını kaydeden Başkan Bozbey, “Dünyanın birçok yerinden gelen fotoğraflar bu sergide yer alıyor. Bana göre hepsi birer sanat eseri. Bu eserleri, yaklaşık 120 yıllık bir mekânda ilk defa sanatseverlerle buluşturuyoruz. Bundan böyle sizlerin destek ve teşvikiyle, sanat değerlerini Gölyazı Kültürevi’nde sergilemeye devam edeceğiz” dedi.

Özellikle hafta sonlarında Gölyazı’da çok sayıda turist geldiğine dikkat çeken Bozbey, “İki günde yaklaşık 5 bin kişi Gölyazı’ya geliyor ve bu tarihi mekânı da ziyaret ediyorlar. Gölyazı’ya gelen konuklarımız, bu tarihi mekânda sergilenen fotoğrafları da keyifle izleme ve değerlendirme imkânına sahip olacaklar. Bu güzel mekânda, sanat eserlerini bizlerle buluşturduğunuz için teşekkür ediyorum” diye konuştu. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, konuşmasının ardından Orhan Holding Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nın başlatılmasında öncülük eden Necla Orhan’a katkılarından dolayı teşekkür ederek çiçek verdi.

İlk kez 1998 yılında, çalışanlar arasında düzenlenen Orhan Holding Fotoğraf Yarışması bugün uluslararası platformda yoluna devam ediyor. Farklı mekânlardan, farklı bakış açılarından kişilerin dünyaya nasıl baktığını görme ve aktarma imkânı veren fotoğraf, kültürler arasında bir köprü işlevi görüyor. 2016 yılında konusu serbest olan yarışma renkli, siyah beyaz ve deneysel olmak üzere üç kategoride gerçekleştirildi. Vietnam’dan Bangladeş’e, Amerika’dan Endonezya’ya, İsveç’ten Srilanka’ya 24 ülkeden 196 fotoğraf sanatçısının bin 809 fotoğrafla katıldığı yarışmada juri 24 eseri ödüllendirirken, 59 eseri de sergilemeye değer buldu. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği sergi Gölyazı Kültürevi’nde 16 Haziran’a kadar izlenime açık kalacak.