Nilüfer Agora Çarşısı’nda Yaza Merhaba Şenliği

Bursa’da, çarşı kültürünü gelecek nesillere aktarmak amacıyla Nilüfer Belediyesi tarafından 2014 yılında İhsaniye Mahallesi’nde hayata geçirilen Nilüfer Agora Çarşısı’nda düzenlenen Yaza Merhaba Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu. Nilüfer Agora Çarşı Yönetim Kurulu’nun Nilüfer Belediyesi destekleriyle düzenlediği Yaza Merhaba Şenliği’ne ilgi büyük oldu. Çarşı esnafı ve çok sayıda davetlinin katıldığı gecede Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu da yer aldı.

Şenlik, Ast Türk Halk Müziği Korosu’nun verdiği konserle başladı. Türkiye’nin dört bir yöresine ait eserleri seslendiren koro, büyük beğeni topladı. Bursa Yaren Halk Oyunları gösterilerinin ardından usta yorumcu Hacı Bektaş Aykut, sunum ve şiirleriyle geceye renk kattı. Gecenin sonunda Gürel Yılmaz da seslendirdiği eserlerle izleyenlere müzik ziyafeti yaşattı.

Coşku dolu görüntülerin yaşandığı şenlikte Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür plaketi verdi. Kayaoğlu, şenliğin geleneksel hale getirilmesi temennisinde de bulunurken, Nilüfer Agora Çarşı Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Düzgünoğlu da şenliği her yıl düzenlemeyi hedeflediklerini söyledi. Nilüfer Belediyesi’ne destekleri için teşekkür eden Düzgünoğlu, Nilüfer’de yaşayan esnafın her zaman ayrıcalıklı olduğunu da ifade etti.