Bozbey: Her şey başkanın iki dudağı arasında olmamalı

Katılımcı demokrasi örneği “Mahalle Komiteleri” hakkında bilgi veren Bozbey, “Hizmet kimi ilgilendiriyorsa ona sorulmalı. Her şey başkanın iki dudağı arasında olmamalı” dedi. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, okullarda düzenlenen Kariyer Günleri’nde öğrencilerle buluşmayı sürdürüyor. Son olarak Özel Altınşehir Okulları’nda gençlerle bir araya gelen Başkan Bozbey, tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. 1999 yılında göreve gelmeden 3 yıl önce, koyduğu hedef sayesinde “Belediye başkanı olursam ne yaparım?” diyerek not tutmaya başladığını ifade eden Bozbey, “Herkesin bir hedefi olması gerekiyor. Hayal kurmak çok önemli. Benim her zaman hedefim oldu. 1996 yılında ‘Belediye başkanı olursam neler yaparım’ diye düşünerek not tutmaya başladım. 1999 yılında göreve başladıktan bir süre sonra notlarıma baktım. Kurduğum hayalleri gerçekleştirmeye başladığımı gördüm. Hayal kurmak ve hedef koymak çok önemli” dedi.

Öğrencilerin “ Yerel yönetim tarzında değişim olmalı mı?” şeklindeki sorusuna yanıt veren Başkan Bozbey, değişimin mutlaka olması gerektiğini söyledi. Bozbey şöyle konuştu: “Hizmet kimi ilgilendiriyorsa ona sorulmalı. Mahalleye bir şey yapılacaksa mahalleliye sorulmalı. Çocuklar için planlanan bir şey varsa çocuklara sorulmalı. Gençlerle ilgili proje varsa gençlere sorulmalı. Her şey başkanın iki dudağı arasında olmamalı. Bizler bununla ilgili olarak mahalle komitelerini oluşturduk. Bu sistemi rol model olarak Türkiye’ye de sunmuş olduk. Umuyoruz ki bu sistem Türkiye genelinde uygulanır.”

BOZBEY: YENİLİKÇİ FİKİRLERİNİZİ PAYLAŞIN

Öğrencilere, Nilüfer Belediyesi bünyesinde yeni kurulan İnovasyon Merkezi hakkında da bilgi veren Bozbey, “Yeni kurduğumuz İnovasyon Merkezi ile ilgili yenilikçi fikirlerin uygulamaya dönüşmesini istiyoruz. Bu konuda öğrencilerimizden destek bekliyoruz. Öğrencilerimizin kentle ilgili yenilikçi fikirleri mutlaka vardır. Bunu ortaya çıkarmak istiyoruz. Halk Evi’nde bulunan İnovasyon Merkezi’ne hepinizi bekliyoruz” dedi.

Konuşmasının ardından Özel Altınşehir Okulları kurucuları Umut Gökçe ve Erol Turan, Başkan Mustafa Bozbey’e, öğrencilerin el emeğiyle yaptığı bibloları hediye etti. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de okula Nilüfer’de 5990 kişi ile oluşturulan Atatürk portesi hediye etti. Atatürk portresinin hediye edilmesi sırasında öğrenciler hep bir ağızdan İzmir Marşı’nı söyledi.