Gölyazılılar iftar sofrasında buluştu

Nilüfer Belediyesi, manevi duyguların arttığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği Ramazan ayında  her gün Nilüfer’in farklı mahallesinde iftar sofrası kuruyor. Gölyazı Mahallesi’nde düzenlenen iftar programına eşi Seden Bozbey ile katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, vatandaşlarla iftar sofrasında bir araya geldi. Geniş katılımın olduğu iftarda, ezanın okunmasıyla birlikte oruçlar açıldı, dualar edildi. İftarın ardından Başkan Bozbey, Gölyazı Mahalle Meydanı’nda bulunan çay bahçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti.

RAMAZAN SOKAĞI’NA YOĞUN İLGİ

Nilüfer Belediyesi’nin Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda kurduğu Ramazan Sokağı’nda da Anadolu’nun kültür mozaiği yaşatılıyor. Anadolu Arastası’na üye 46 hemşehri derneği ve 8 kadın derneğinin standının yer aldığı Ramazan Sokağı’na Bursalılar yoğun ilgi gösteriyor. Anadolu’nun farklı tatlarının ve hediyelik eşyalarının yer aldığı Ramazan Sokağı’nda geleneksel el sanatları da yaşatılmaya devam ediyor.

Geleneksel el sanatlarının daha çok kişiye ulaşması amacıyla Ramazan Sokağı’nda atölye açan Nilüfer Belediyesi Ebru ve Kaat'ı Atölyesi eğitmeni Dilek Erim, çalışmalarıyla yoğun ilgi topluyor. Ebru Atölyesi kursiyerleri Betül Bulca ve Özgül Aray ile birlikte çalışmalar yapan Dilek Erim amacının geleneksel el sanatlarının geliştirilmesi olduğunu söyledi. Erim, “Burada tamamen toprak boyalar ve  gerçek kitre kullanıyoruz. Ebru bizim geleneksel sanatımız olduğu için tüm teknikleri uyguluyoruz. Battalla başlıyoruz, gelgitler, bülbül yuvaları yapıyoruz, üzerinde tarak çalışıyoruz. Bu sanatı yaygınlaştırmak için eğitimler de veriyoruz” dedi. Eğitmen Dilek Erim’in atölye çalışması Ramazan Sokağı’na gelenler tarafından ilgiyle izlendi.