Bozbey’den çocuklara “ Yerel Yönetimler” dersi

Özel Tunçsiper İlkokulu ve Celal Bayar İlkokulu’ndan 4’üncü sınıf öğrencileri, “Yerel Yönetimler” konusunu Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde Başkan Bozbey ile birlikte işledi. 146 öğrencinin yer aldığı Nilüfer “Barış Meclisi’ndeki buluşmada Başkan Bozbey, Nilüfer Belediyesi’nin hizmetleri hakkında bilgi verdi. Nilüfer Belediyesi’nin sorumluluğunda olan işleri yaptığının altını çizen Bozbey, “Yetki alanımız dışında olan konularda da ilgili kurum ile vatandaş arasında koordinasyonu sağlıyoruz” dedi.

Bir öğrencinin “Nilüfer Çayı neden temiz kokmuyor?” sorusunu cevaplayan Bozbey, “Nilüfer Çayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Devlet Su İşleri ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğundadır. Biliyorsunuz Bursa’da organize sanayi bölgeleri var. Çayın kirlenmesinin ana sebebi sanayiden dökülen atıklardır. Bunun için de ilgili kurumlar arıtma tesislerini aktif olarak çalıştırma kararı aldılar. Bu kararlar etkin bir şekilde uygulanırsa su temiz akmaya başlar. Hatta içerisinde balıklar da yüzer” dedi. Öğrencilerle keyifli bir sohbet gerçekleştiren Bozbey, günün anısına birlikte fotoğraf da çektirdi.